3 μοναδικά βιβλία από Εκδόσεις Φουρφούρι

Τρία καταπληκτικά βιβλία έπεσαν στα χέρια μας πριν λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Φουρφουρι.

Ο παππούς μου κι εγώ

Η μαμά μου λέει: «Ο παππούς κι εσύ μοιάζετε σαν δυο σταγόνες νερό!»
Αν και δεν ξέρω γιατί το λέει αυτό… Μάλλον επειδή του παππού, όπως κι εμένα, δεν του αρέσει το σπανακόρυζο.

Με τον παππού μου βολτάρουμε μαζί με τα ποδήλατα, διαβάζουμε, πάμε μερικές μέρες διακοπές το καλοκαίρι, ψωνίζουμε στη λαϊκή αγορά, τρελαινόμαστε για το γρήγορο τρενάκι στο λούνα-παρκ, τρώμε κρυφά σοκολάτες και περνάμε μαζί ζωή και κότα. Τον λατρεύω τον παππού μου.

Οι Εκδόσεις Φουρφούρι με χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο της πολυγραφότατης και πολυβραβευμένης δημιουργού Rocia BonillaΟ Παππούς μου κι Εγώ. Η σχέση μεταξύ εγγονών και παππούδων αποτυπώνεται γλαφυρά στο χαρτί μέσα από την ζεστή εικονογράφηση, ενώ οι ιστορίες του Νίκου και του παππού του, Θανάση, ξεδιπλώνονται στις σελίδες του.

Το “κρυμμένο” χιούμορ στο κείμενο, αλλά και στην εικονογράφηση και η ουσία της ίδιας της ιστορίας που αποτυπώνει αυτή την υπέροχη σχέση εγγονού- παππού, είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει από κάθε τι άλλο παρόμοιο.

Η βαλίτσα με τα μυστικά του κυρίου Μπενγιαμιν

Το προφίλ του πρωταγωνιστή σκιαγραφείται στο χαρτί ως αυτό του κυρίου Μπένγιαμιν, ενός φιλοσόφου με αξιοσημείωτες ιδέες που αναγκάζεται να δραπετεύσει της χώρας του, όταν ξεκινά η τιμωρία όλων των «διαφορετικών» ανθρώπων. Γεμίζει μια τεράστια βαλίτσα και διασχίζει λόφους και κοιλάδες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Τι μπορεί να περιέχει το μεγάλο αυτό μπαούλο και τι τον κάνει να φορτώνεται με αυτό, με κίνδυνο τη ζωή του; Όλοι προσπαθούν να μάθουν αλλά κανείς δεν καταφέρνει να αποκαλύψει το μυστικό, ούτε καν ο ίδιος ο αναγνώστης.

Μια υπέροχη ιστορία για την αληθινή ζωή του Γερμανού φιλοσόφου Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο οποίος με την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ και την έναρξη των διωγμών κατά των Εβραίων, εγκατέλειψε τη χώρα.

Η γλαφυρή αφήγηση και η ιδιαίτερη εικονογράφηση της Pei–Yu Chang, κάνει συναρπαστική αυτή την ιστορία, η οποία περνάει δυνατά μηνύματα για την ατομική ελευθερία και την αξία της προστασίας της με κάθε τρόπο.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν τα 3 ΣΟΥΠΕΡ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν τα 3 Σούπερ Γουρουνάκια. Μπορούν τα Τρία Γουρουνάκια να νικήσουν τον πιο περιζήτητο κακό της Νεραϊδούπολης και να γίνουν αληθινοί ήρωες;

Τα Τρία Γουρουνάκια ετοιμάζονται να εξερευνήσουν τον κόσμο και να ξεκινήσουν μια συναρπαστική, νέα ζωή στη Νεραϊδούπολη. Όμως, οι ήσυχες μέρες των τριών αδελφών στα φρεσκοχτισμένα σπίτια τους δεν κρατάνε πολύ! Ο Μεγάλος Κακός Λύκος εμφανίζεται για να δημιουργήσει προβλήματα! Όμως τα Τρία Γουρουνάκια βρίσκουν και πάλι τη λύση, καθώς είναι η ευκαιρία τους να γίνουν σούπερ-ήρωες…!

Η Claire Evans και οι Εκδόσεις Φουρφούρι διασκευάζουν μια από τις πιο κλασικές ιστορίες για παιδιά, στην οποία τα Τρία Γουρουνάκια φορούν τις μάσκες τους και γίνονται Σούπερ Ήρωες! Η κλασική ιστορία που αγαπούν τα μικρά παιδάκια σε μια διασκευή που προκαλεί έκπληξη!

Μπορείτε να βρείτε και τα τρία βιβλία εδώ.

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!