3 βιβλία που αγαπήσαμε και πήραμε μαζί μας στο εξοχικό- Μέρος 3ο: Εκδόσεις Ψυχογιός


Τα βιβλία που διαλέγω για τον μεγάλο μου γιο τυχαίνει μερικές φορές και είναι βιβλία που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά. Αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας, όταν φυσικά βλέπω ότι το παιδί διασκεδάζει και δεν κουράζεται.


Άρμστρονγκ,Το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι

Ένα από αυτά τα βιβλία είναι και το βιβλίο “Άρμστρονγκ,Το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι” του ΤΟΡΜΠΕΝ ΚΟΥΛΜΑΝ από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Όταν το παραλάβαμε και είδα το μέγεθός του, σκέφτηκα ότι μπορεί να τον κουράσει. Το αντίθετο! Η καταπληκτική εικονογράφηση,  η οποία σε κάθε σελίδα περιέγραφε επακριβώς τα γεγονότα, αλλά και η ίδια η ιστορία κράτησε το ενδιαφέρον του αμείωτο έως το τέλος. Του γεννήθηκε δε μια μεγάλη αγάπη για το διάστημα και επιπλέον έμαθε ένα σωρό πράγματα γι’αυτό. Αυτό που ως μαμά βρήκα απίστευτα όμορφο σε αυτό το βιβλίο είναι η ικανότητά του να ταξιδέψει τον αναγνώστη, αλλά και επίσης δημιουργεί μια γλυκιά περιέργεια και αναμονή για το τί θα συμβεί κατόπιν, αν ο ήρωας ποντικός θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του! Το δε τέλος της ιστορίας, είναι πολύ ευρηματικό! 


Το βιβλίο είναι μεγάλο σε μέγεθος, “χορταστικό”, με σκληρόδετο εξώφυλλο και πολύ καλή ποιότητα έκδοσης. Περιττό να πω ότι και εγώ η ίδια απήλαυσα πολύ την ανάγνωση αυτού του παραμυθιού και το βρήκα πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό! Μάλιστα είμαι σίγουρη ότι θα το ξαναδιαβάσω και μόνη μου! Στην εικονογράφηση θα αναφερθώ για ακόμα μία φορά, καθώς είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και όμορφο από πλευράς εικονογράφησης βιβλίο της παιδικής βιβλιοθήκης μας! Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναδιαβαστεί και από τον μικρό μου όταν θα μάθει να διαβάζει μόνος του, καθώς είναι ένα βιβλίο ελκυστικό, λόγω ποιότητας έκδοσης, μεγέθους, αλλά και επίσης λόγω της θεματολογίας του που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά.
Το βιβλίο μπορείς να βρεις και να ξεφυλλίσεις εδώ.

Οι θεοί του Ολύμπου



Ένα άλλο βιβλίο το οποίο δε λείπει συνήθως από τη βιβλιοθήκη κάθε ελληνόπουλου είναι το  “Οι θεοί του Ολύμπου”. Είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στους 12 θεούς της ελληνικής μυθολογίας. Μία μικρή ιστορία με μυστικά και περιπέτειες για κάθε έναν εκ των θεών του Ολύμπου, γίνεται η αφορμή για μια πρώτη γνωριμία με τον μικρό αναγνώστη.


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, 8+ ετών και φυσικά λειτουργεί εν είδει παιδικής εγκυκλοπαίδειας για λήψη διαφόρων πληροφοριών. 
Το βιβλίο μπορείς να βρεις και να ξεφυλλίσεις εδώ.

Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις ένα Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!



Τέλος, το βιβλίο “Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις ένα Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!” είναι από τα βιβλία που διάλεξα να πάρω μαζί μας στο εξοχικό για να διαβάζω στο μωρό μας. Προτείνεται για παιδιά 3+ ετών, ωστόσο πάντα διαλέγω να διαβάζω βιβλία με έντονη εικονογράφηση και μικρά κείμενα στο μωρό. Στόχος μου είναι να έρχεται σε επαφή με διαφόρων ειδών βιβλία και τελικά να γνωρίσει και να αγαπήσει το βιβλίο. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο ναι, είναι ένας οδηγός για όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου! Γιατί αν ένα παιδί δει την ταμπέλα “ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” τότε μπορεί και να σκεφτεί να φέρει ένα τσίρκο στη βιβλιοθήκη, γιατί φυσικά θα είναι ένα… αθόρυβο τσίρκο!


Ένα πολύ αστείο και διασκεδαστικό παιδικό βιβλίο της Ελίζ Πάρσλι, το οποίο έχει γίνει best seller στους NY Times μαζί με τα άλλα δύο βιβλία της ίδιας σειράς από τη συγγραφέα:
Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις έναν Αλιγάτορα στο Σχολείο, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! και
Αν ποτέ θελήσεις να φέρεις ένα Πιάνο στην Παραλία, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Το πολύ εντυπωσιακό στοιχείο σχεδιασμού της εικονογράφησης, είναι τα μεγάλα στρογγυλά πρόσωπα των παιδιών με τις έντονες τις εκφράσεις και τα χρώματα αλλά και η παιδική γραμματοσειρά. 
Το βιβλίο μπορείς να βρεις και να ξεφυλλίσεις εδώ.

Αυτά από εμάς!!

Χρυσή 

Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin
(Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις βιβλίων στο blog)


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.