3 βιβλία που βοηθούν τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους

Πολύ συχνά εμείς οι γονείς χρειαζόμαστε καθοδήγηση προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά μας σε κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συνήθως αυτή η βοήθεια έρχεται από τους ειδικούς. Ωστόσο, ένα καλογραμμένο βιβλίο μπορεί να φανεί χρήσιμος συνοδοιπόρος στην αναζήτηση της λύσης, όταν κάτι μας δυσκολεύει στο μεγάλωμα των παιδιών.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Το παιδί σας είναι σε διαρκή κίνηση; Είναι παρορμητικό, ευσυγκίνητο, αφηρημένο, μοναχικό, αγχωμένο; Νιώθετε πως έχετε ένα παιδί διαφορετικό; Που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του και τα συναισθήματα με το δικό του μή συνηθισμένο τρόπο; Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη για να καταλάβετε καλύτερα για να καταλάβετε καλύτερα την ψυχολογία του παιδιού σας και να το οδηγήσετε στο δρόμο της ηρεμίας και της επιτυχίας.

Με αυτό το βιβλίο θα μπορέσετε να κατανοήσετε:

  • να κατανοήσετε τις διαταραχές της μάθησης (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία), τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), την υψηλή νοητική ικανότητα, το σύνδρομο Άσπεργκερ
  • να καθοδηγήσετε το παιδί ώστε να εξελιχθεί νοητικά, σωματικά και συναισθηματικά

Με απλές ασκήσεις και δραστηριότητες, βοηθήστε το παιδί σας να κατανοήσει τη διαφορετικότητά του και να τη μεταμορφώσει σε δύναμη!

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ

Οι φιλίες είναι δύσκολες υπάρχει όμως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσμούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συμβουλές για να μιλήσετε μαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίμησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούμενο με υγιείς φιλικές σχέσεις.

Εξηγήστε του τι σημαίνει καλή φιλία. Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσμούς. Καλλιεργείστε το θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση. Αντιμετωπίστε την πίεση των συνομηλίκων και τον εκφοβισμό. Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε μαζί του και να του δείξετε πώς μπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθημερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθημάτων του και εντοπίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία στις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.