5 τρόποι να ξοδέψεις λιγότερα τα Χριστούγεννα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηριστμασ βθδγετ
Πηγή

Η άποψή μου για τα έξοδα ανεξαρτήτως περιόδου είναι μία: value for money (οικονομολόγος γαρ).
Αυτό σημαίνει ότι σέβομαι το χρήμα, δηλαδή δεν το σκορπάω ανεξαιρέτως. Αν μπορώ να βρω μια προσφορά, ή να απολαύσω κάτι που θέλω με λιγότερα χρήματα, χωρίς να χάνω σε ποιότητα, τότε νιώθω μεγαλύτερη ικανοποίηση ως καταναλωτής. Έτσι πάντα ψάχνω τρόπους να μειώνω το budget είτε πιέζομαι τη συγκεκριμένη εποχή, είτε όχι. Για την περίοδο των γιορτών, λοιπόν μπορείς να κάνεις κάτι από αυτά που κάνω συνήθως και εγώ και έτσι να μειώσεις το budget.

Κάνε έρευνα αρκετό καιρό πριν. 

Για τα δώρα μπορείς να εκμεταλλευτείς τα 10ήμερα προσφορών που γίνονται πάντοτε πριν τις γιορτές  και έτσι να χτυπήσεις χαμηλότερες τιμές. 
Επιπλέον, μπορείς να αγοράζεις από το Νοέμβριο σταδιακά τα υλικά αυτά που χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είναι πολύ ακριβά, όπως τους ξηρούς καρπούς, τα σοκολατοειδή και τα είδη ζαχαροπλαστικής, τα ρόδια, τα ποτά κ.τ.λ., τα οποία διατηρούνται και έχουν μακρινή ημερομηνία λήξης.

Χρησιμοποίησε τις κάρτες σου.
Σχεδόν όλες οι τράπεζες έχουν κάρτες, είτε αυτές είναι πιστωτικές είτε χρεωστικές, με τις οποίες μαζεύεις πόντους όλο το χρόνο από τις αγορές σου. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τους εξαργυρώσεις. Αν δε γνωρίζεις τη διαδικασία, ρώτησε την τράπεζά σου. Από την άλλη, ψωνίζοντας με κάρτα μεταφέρεις το κόστος των αγορών για το Γενάρη που είναι πιο χαλαρός μήνας από άποψη εξόδων.

Ψάξε τις προσφορές και ψώνισε από e-shop.
Όλα τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα καταστήματα παιχνιδιών, έχουν πλέον εβδομαδιαία ενημέρωση για τις προσφορές τους, τις οποίες μπορείς να βρεις και μέσω internet. Επίσης, στα e-shop υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και στην περίοδο των γιορτών.

Φτιάξε κάτι χειροποίητο. 
Όλοι εκτιμούν τα homemade with love είδη που έρχονται μέσα σε μια ενδιαφέρουσα συσκευασία, είτε πρόκειται για στολίδια ή για κάποιο παραδοσιακό έδεσμα της εποχής. 

Επένδυσε στα βιβλία. 
Τα βιβλία είναι ένα all time classic δώρο για όλες τις ηλικίες. Στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στα bazaar βιβλίων (που έχουν την τιμητική τους την περίοδο των γιορτών),  μπορείς να βρεις βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές και να τα αμπαλάρεις μόνη σου. Ακόμη όμως και αν δεν ψωνίσεις σε προσφορά, οι τιμές των βιβλίων είναι ούτως ή άλλως χαμηλές.

Έμειναν 9 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα..ξόδεψέ τες μοιράζοντας χαρά και αγάπη.

Χρυσή Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

  Χρυσή - Bliss Mom
  Χρυσή

  Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Your email address will not be published.