6+1 λόγοι για να επιλέξεις έναν ορεινό προορισμό το καλοκαίρι


Εάν είσαι λάτρης της ορεινής φύσης, τότε θα καταλάβεις γιατί απολαμβάνω το βουνό ακόμη και το καλοκαίρι.

Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Αν είσαι φίλος της θάλασσας, τότε ελπίζω με το άρθρο μου αυτό να σε πείσω να επιλέξεις έναν ορεινό προορισμό για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, καθώς δεν υπολείπεται σε τίποτα σε σχέση με τους παραθαλάσσιους προορισμούς. Οι ορεινοί προορισμοί αποτελούν πλέον για πολλούς κύρια επιλογή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 
Πήλιο
1. Σε έναν ορεινό προορισμό θα απολαύσεις τις χαμηλές (ανοιξιάτικες συχνά) θερμοκρασίες και θα γλιτώσεις τους καύσωνες των πεδινών περιοχών και των νησιών. 


Πλανητέρο


2. Στο βουνό θα ξεκουραστείς πολύ περισσότερο, καθώς τα ποσοστά οξυγόνου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που επιτρέπει τη σωματική και πνευματική ξεκούραση και ευεξία. Στο βουνό οι μπαταρίες γεμίζουν πολύ γρήγορα. Εάν δεν έχεις κοιμηθεί καλοκαίρι με πικέ κουβερτούλα και ανοιχτό παράθυρο δίπλα στο δάσος, δεν έχεις καταλάβει τί σημαίνει ξεκούραστος ύπνος. 


Καλάβρυτα
3. Μη φοβηθείς ότι θα σου λείψει το μπάνιο. Τα περισσότερα ορεινά resorts έχουν πισίνες. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τα νερά των πισινών προέρχονται από ορεινές φυσικές πηγές, με τρεχούμενα παγωμένα νερά, κάτι που είναι άκρως αναζωογονητικό και εξασφαλίζει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα μας, αλλά και την απόλυτη ξεκούραση. Επιπλέον, στα ορεινά υπάρχουν λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια, ακόμη και φυσικές κολυμπήθρες, όπου μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική κολυμβητική εμπειρία.

Ορεινή Ναυπακτία
4. Εάν έχεις παιδιά, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να ενισχύσεις το φυσιολατρικό τους πνεύμα και να τα κάνεις να αγαπήσουν τη φύση. Το δάσος δίνει τόσες ευκαιρίες για παιχνίδι και μάθηση. Μια μικρή πεζοπορία μπορεί να γίνει ένα πολύ δημιουργικό και βιωματικό μάθημα. Για να μην αναφερθώ στις υπέροχες αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες στην ψυχή τους.

Τσαγκαράδα

Κράβαρα

Πλανητέρο
           
5. Οι τιμές στους ορεινούς προορισμούς το καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλότερες. Μπορείς να εξασφαλίσεις ένα πολύ ελκυστικό πακέτο σε πολύ ευνοϊκή τιμή και με αυτό τον τρόπο να κάνεις μεγάλη οικονομία ή να κάνεις τις διακοπές σου για περισσότερες ημέρες.
6. Οι ορεινοί προορισμοί είναι εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο. Πλέον υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί στους οποίους μπορείς να βρίσκεσαι μέσα σε λίγες ώρες από την άνεση του αυτοκινήτου σου, χωρίς να χρειαστεί να αλλάζεις πλοία και διάφορα μέσα, κάτι που μπορεί να εξαντλήσει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Πήλιο

Πήλιο

+1. Οι ορεινοί προορισμοί το καλοκαίρι δεν έχουν συνωστισμό. Αυτό είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή, με τον Covid-19. Εξάλλου, οι διακοπές είναι η ευκαιρία για αυτό που λείπει από την καθημερινότητα με τους φρενήρεις ρυθμούς και το σφιχτό πρόγραμμα, όπως η ησυχία και η ολιγοκοσμία. Σε ένα ορεινό χωριό το καλοκαίρι δύσκολα θα πετύχεις πλήθος τουριστών. Αντιθέτως, έχεις πολλές ευκαιρίες να συναναστραφείς με λίγους αυθεντικούς και ντόπιους ηλικιωμένους και να απολαύσεις λίγη παρέα μαζί τους, που το πιθανότερο είναι ότι θα σου μάθει πολλά. 

Τσαγκαράδα


Άνω Χώρα Ναυπακτίας


Κι αν όλα αυτά τα επιχειρήματα σου φαίνονται ελκυστικά, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις. Φέτος δε, είναι περισσότερο από ποτέ η καταλληλότερη περίοδος για αυτή τη δοκιμή.


Μπορείς να ακολουθείς το Bliss Seeking Mom στα

Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.