Αρωματικό κερί από παλιές λαμπάδες του Πάσχα

Σε μια κρίση ξεσκαρταρίσματος αντικειμένων, βρήκα όλες τις πασχαλινές λαμπάδες μας από τις περασμένες χρονιές και σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνουν κάτι όμορφο.


Ο λόγος που τις κρατούσα είναι διότι ήθελα να φροντίσω να κόψω το φιτιλάκι τους – όπου άναψε το Άγιο Φως – και να το φυλάξω, ώστε να μην πεταχτεί στα κοινά απόβλητα. Έτσι, έκοψα τα φιτιλάκια από όλες τις λαμπάδες και τα φύλαξα. 

Έπειτα, τις έσπασα με τα χέρια μου σε μικρότερα κομμάτια και τράβηξα ολόκληρο το φιτίλι τους (από όποιες τραβιόταν). 
Τοποθέτησα τα κομμάτια σε ένα πήλινο από γιαούρτι που είχα κρατήσει και το έβαλα στο φούρνο στον αέρα στους 140°C για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια και να γίνει όλο υγρό.

_____ * _____


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
_____ * _____


Έπειτα τα έβγαλα, έριξα μερικές σταγόνες από αρωματικό έλαιο γιασεμί και βύθισα δύο φιτίλια τα οποία στερέωσα με καλαμάκι που κρατούσε την κορυφή τους εκτός του υγρού.
Περίμενα λίγη ώρα ώστε να στερεοποιηθεί κατά το 50% περίπου. Έπειτα έριξα από πάνω λίγο παπαρουνόσπορο, φύλλα και άνθη λεβάντας.


Το άφησα να στερεοποιηθεί εντελώς και έτοιμο. 


Χρυσή 


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.