Διακόσμηση με σπιτάκια από πηλό


Μια καινούρια μου αγάπη είναι ο πηλός. Έχω αρχίσει και δοκιμάζομαι σε διάφορες κατασκευές και χαίρομαι τόσο με αυτό το νέο ταξίδι δημιουργίας.
Ξεκίνησα για αρχή με αυτόν που στεγνώνει μόνος του. Το σχέδιο μου αρχικά –όπως είχα αναφέρει και εδώ– ήταν να φτιάξω πολυκατοικίες από κρύα πορσελάνη, αλλά τελικά βρέθηκε ο πηλός μπροστά μου και έφτιαξα σπιτάκια.
Εσείς οι έμπειρες crafters πιθανόν να βρείτε το αποτέλεσμα πολύ απλοϊκό, αλλά εγώ το χάρηκα, όπως και όλη τη διαδικασία, τόσο πολύ, για δύο λόγους: 
 πρώτον γιατί τα φτιάξαμε μαζί με το γιο μου και
 δεύτερον ευχαριστήθηκα που “λέρωσα” τα χέρια μου με ένα νέο για μένα υλικό
Αρχικά λοιπόν, βρήκα κουτάκια στο μέγεθος που ήθελα και έντυσα κάποια άλλα μεταξύ τους με ταινία για να πετύχω τα μεγέθη σπιτιών που ήθελα. 

 Έπειτα άνοιξα τον πηλό και έντυσα με αυτόν τα κουτάκια. 


Σχεδίασα τα παράθυρα και τις πόρτες και έτοιμα.

Και επειδή όπως γνωρίζετε, αγαπώ πολύ το χειμώνα και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσει το κρύο, ήθελα λίγο από άρωμα δάσους στο σπίτι μας. Έτσι, τα στόλισα σε ένα δίσκο, με ένα όμορφο γλαστράκι και κουκουνάρια.


Στα σχέδιά μου είναι ήδη και κάποιες άλλες κατασκευές, καθώς και χριστουγεννιάτικα στολίδια, γι’αυτό φίλες crafters, εάν έχετε συμβουλές να μου δώσετε, για καλύτερη χρήση του πηλού, είναι φυσικά ευπρόσδεκτες και θα με χαροποιήσουν πολύ!

Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις χειροτεχνίες που κατά καιρούς κάνω και παρουσιάζω στο blog

Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα 

Χρυσή


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μα τι ωραια ιδεα! Δεν ειχα σκεφτει ποτε να ντυσω με πηλο κουτακια 😊 γιουπι! Θα την κλέψω την ιδεα σου Χρυση μου! Χαμος θα γινει τα Χριστουγεννα! Ευχαριστουμε!

  2. Ωραίο υλικό ο πηλός και έχει πολλές δυνατότητες εφαρμογής.
    Δουλεύοντας τον θα μάθεις τα υπέρ και τα κατά .
    Για τα σπιτάκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γυψόγαζα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  3. Μπράβο χρυσοχέρα μου, υπέροχα έγιναν! Και εμένα μου αρέσει πολύ ο πηλός, είναι ένα εξαιρετικό υλικό που δίνει όμορφα αποτελέσματα! φιλάκια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.