Διαβάσαμε το παραμύθι “Ο λύκος και η πεταλούδα” της Χριστίνας Αποστολίδη και σας το προτείνουμε.


Το παραμύθι “Ο λύκος και η πεταλούδα” αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Χριστίνας Αποστολίδη, κυκλοφόρησε αρχές του έτους από τις Εκδόσεις Μίνωας και μας άρεσε πολύ για την απλότητα με την οποία μας περνά ένα σημαντικό μήνυμα.


Από το οπισθόφυλλο:

“Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε το χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα.
Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. 
Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού.
Η καινούρια ξεχωριστή φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά”


Χωρίς κρυμμένα νοήματα και περίπλοκο κείμενο, αυτή η όμορφη ιστορία μας χαλάρωσε και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Αυτή, που οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής πιθανόν να μη μας αφήνουν να απολαύσουμε.
Βρήκα αυτό το παραμύθι εκτός από όμορφο, και χρήσιμο, καθώς προσπαθώ πολύ να ζω και να είμαι παρούσα στη στιγμή, και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να δείξω και στα παιδιά μου. Μερικές φορές βέβαια μου το δείχνουν και αυτά, όπως ακριβώς έκανε και η πεταλούδα στο λύκο.


Η εικονογράφηση του Σεραφείμ Σμπούκη, για εμένα είναι καταπληκτική γιατί εκτός του ότι αφηγείται πολύ ήρεμα τη ίδια την ιστορία, αποτυπώνει πολύ πετυχημένα την όλη ομορφιά που είναι κρυμμένη γύρω μας, ενώ εμείς τη χάνουμε κυνηγώντας κάτι άλλο. Επιπλέον, είναι πολύ σύγχρονη, αλλά ταυτόχρονα και ρομαντική και αυτό το στοιχείο εμάς μας ενθουσίασε.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Δύο τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο σε διαγωνισμό που τρέχει στο instagram του blog.Μην ξεχνάς να ακολουθείς το Bliss Seeking Mom σταΑυτά από εμένα
Χρυσή 


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.