Διαβάζουμε τη σειρά βιβλίων “Πειρατές σε δράση” , Εκδ. Μεταίχμιο

Τώρα τελευταία ο μικρούλης μου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για βιβλία με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ορμώμενη από αυτό μου τράβηξε την προσοχή η σειρά βιβλίων “Πειρατές σε δράση” των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Αποτελείται από “Το μυστήριο του χαμένου παπαγάλου” και “Οι πειρατές των βιβλίων”. 


Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο κουρσάρος Νικηφόρος, μέσα από τις περιπέτειές του, ανακαλύπτει μαζί με το πλήρωμά του, τί πραγματικά έχει αξία στη ζωή, πέρα από τα πλούτη και τους θησαυρούς.
Οι ιστορίες που διηγείται η συγγραφέας σε αυτά τα δύο βιβλία, είναι πολύ διδακτικές, προωθώντας μέσα από την πλοκή όμορφα μηνύματα στα παιδικά μυαλουδάκια. Εκτός όμως από αυτό, οι προσεγμένοι στίχοι και οι ευρηματικές ομοιοκαταληξίες τραβούν αμέσως την προσοχή του παιδιού. Από τη δεύτερη κιόλας φορά που το διαβάσαμε, ο μικρός μου θυμόταν κάποια στιχάκια λόγω των εύηχων λέξεων και φυσικά της ομοιοκαταληξίας. Αυτή η αφήγηση με ρίμες, δεν στερείται τίποτα από ένα παραμύθι σε ελεύθερη απόδοση και μάλιστα αποτελείται από πλούσιο λεξιλόγιο, το οποίο στο τέλος καλείται ο μικρός αναγνώστης να ανακαλέσει και με τη βοήθεια του γονιού να εντοπίσει και να καταγράψει. 


Έτσι, ο μικρούλης μου ανυπομονούσε να το διαβάσουμε για να ασχοληθεί κατόπιν, με τις δραστηριότητες που βρίκονται στις τελευταίες σελίδες.


Δύο διασκεδαστικά παιδικά βιβλία, που κρατούν το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της ανάγνωσης και σε αυτό βοηθάει πολύ και η ενδιαφέρουσα εικονογράφηση.

Tα βιβλία μπορείς να δεις και να παραγγείλεις εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Πειρατές σε δράση
Συγγραφέας: Ευθυμία Ανδριώτη
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ηλικίες: από 4 ετών

Αυτά από εμένα…
Mama Chrysi 
Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.