Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που “τρέχει” στο instagram.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη δική μας εκδοχή είναι:

  • ένα κουτί παραλληλόγραμμο στο μέγεθος μια φωτογραφικής μηχανής
  • κορδέλα της επιλογής σας μήκους 80 εκατοστών
  • ένα ρολό από χαρτί υγείας
  • ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλ
  • washi tape
  • χρώματα τέμπερας

Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη, γρήγορη και οικολογική καθώς χρησιμοποιούμε πράγματα που ήδη έχουμε στο σπίτι για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι, αντί να πάμε να το αγοράσουμε. Αρχικά κάνουμε δύο τρύπες στα δύο πλάγια του κουτιού, περνάμε την κορδέλα και κάνουμε κόμπο από μέσα. Κλείνουμε το κουτί και σφραγίζουμε με θερμόκολλα και στα δύο ανοίγματα.

_____ * _____


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
_____ * _____

Διαλέγουμε τα χρώματα τέμπερας που θέλουμε να βάψουμε το κουτί μας. Εναλλακτικά μπορούμε να τυλίξουμε με πολύχρωμο ή craft χαρτί περιτυλίγματος. Κόβουμε το ρολό σε μήκος 3-4 εκατοστά ανάλογα το κουτί μας και το κολλάμε κάτω δεξιά με θερμόκολλα. Πάνω αριστερά κολλάμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο χαρτόνι. 


Τέλος, στο επάνω μέρος του κουτιού αριστερά (κοιτώντας το από μπροστά) κολλάμε το καπάκι για να παραστήσουμε το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής. 
Και …τα τα!! Έτοιμο!


Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε με τα παιδιά σας και να τα αφήσετε να δημιουργήσουν με το δικό τους γούστο τη φωτογραφική τους μηχανή, στολίζοντας με washi tape, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο θέλουν εκείνα.


Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφικές μηχανές των φίλων bloggers που συμμετέχουν στο challenge:
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.