Δύο μικρά βιβλία για τους μεγάλους του κόσμου κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας

Γράφει η Γεωργία Λ.

Από τις εκδόσεις Μίνωας, κυκλοφορούν δύο υπέροχα  βιβλία για παιδιά από 8 έως … 99 ετών. Παρουσιάζουν τη ζωή και το βασικό έργο πολιτικών, αγωνιστών, καλλιτεχνών και επιστημόνων, οι οποίοι πολέμησαν για την ειρήνη στον κόσμο και την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η Μαρία Κιουρί, η Άστριντ Λίντγκρεν, η Όπρα Γουίνφρι, είναι μερικές από τις μεγάλες κυρίες που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, καθώς και για την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, οικονομικής κατάστασης και φυλετικής προέλευσης.


Ο Ιμανουέλ Καντ, ο Βίκτορ Ουγκό, ο Ερρίκος Ντυνάν και άλλοι, υπέρμαχοι της ειρήνης στον κόσμο, αποτελούν τις προσωπικότητες που παρουσιάζονται σε αυτά τα βιβλία και που βοήθησαν να αλλάξει η ιστορία του κόσμου. 

Δύο βιβλία αυτά είναι γραμμένα απλά και κατανοητά, έχουν πανέμορφη εικονογράφηση και τα βασικά χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων είναι ομαδοποιημένα ως προς τη ταυτότητα τους, το έργο τους, τα κίνητρα και οράματα τους, χαρακτηριστικά που με βοήθησαν να παρουσιάσω απλά στα παιδιά μου, αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους.

«40 Γυναίκες Αγωνίστριες για την Ισότητα» και «40 Υπέρμαχοι της Ειρήνης στον Κόσμο», είναι οι τίτλοι των δυο αυτών βιβλίων, την ανάγνωση των οποίων απήλαυσα πραγματικά, καθώς εκτός από τη δυνατότητα που μου έδωσαν να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους στα παιδιά, με εξέπληξαν και εμένα την ίδια με την πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάζονται. Μπαίνουν σε πολλές λεπτομέρειες για την ζωή και το τρόπο σκέψης αυτών των ξεχωριστών ανθρώπων για μερικούς από τους οποίους είτε δεν γνώριζα κάτι, είτε γνώριζα ελάχιστα. 
Δύο βιβλία που προτείνω ανεπιφύλακτα και για δώρο, καθώς πραγματικά αποτελούν σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας.


Και μην ξεχνάτε ότι ο μηνας Απρίλιος  είναι γεμάτος παρουσιάσεις και διαγωνισμούς βιβλίων στα social media του blog.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Γεωργία 


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.