Δύο παραμύθια για την αδελφική αγάπη που μας ενθουσίασαν!


Δύο καταπληκτικά παραμύθια που πραγματεύονται την αδελφική αγάπη, έπεσαν στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό. Μας συγκίνησαν και μας πέρασαν τα μηνύματά τους, γι’αυτή την υπέροχη σχέση που μπορεί κάποιος να έχει στη ζωή του.

Από τότε που αποκτήσαμε το δεύτερο παιδί μας, φάνηκε αμέσως η ανάγκη να μιλήσουμε στο μεγάλο μας γιο για αυτή τη νέα και μοναδική σχέση που θα βίωνε από εδώ και πέρα.

Έχοντας πολύ ψηλά το θεσμό της οικογένειας, πιστεύω ότι στον τομέα της σχέσης μεταξύ αδερφών, οι γονείς θα πρέπει να να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δυνατό δεσμό μεταξύ τους. Έτσι κι εγώ σε κάθε ευκαιρία μιλώ στο μεγάλο μου γιο – αλλά έχω αρχίσει σιγά σιγά και στον μικρό – για αυτά που τους δένουν. Και φυσικά δεν έχω βρει καλύτερο τρόπο από την ανάγνωση παραμυθιών.

Τα δύο αυτά παραμύθια με συγκίνησαν βαθιά, αλλά διέκρινα και την ικανότητά τους να περάσουν αβίαστα και καθόλου διδακτικά, το υπέροχο μήνυμα της αδελφικής αγάπης.


ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΒΑΣ.ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ

Σε αυτό το παραμύθι δυσκολεύτηκα πολύ να πρωτοξεχωρίσω τί μας άρεσε τόσο: ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο καταφέρνει ο βραβευμένος συγγραφέας να εκφράσει τη δύναμη της χωρίς όρια αγάπης; To ότι το κάνει με ένα τόσο έμμεσο, αλλά απίστευτα ξεκάθαρο τρόπο; Το γεγονός ότι συγκινεί τόσο έντονα τον αναγνώστη, γεμίζοντάς τον παράλληλα με όμορφα συναισθήματα;
Για όλα τα παραπάνω είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα παιδικά παραμύθια που έχουμε διαβάσει!

Από το οπισθόφυλλο:

“Κοιτάχτηκα μια τελευταία φορά στον καθρέφτη.
Ευτυχώς οι γονείς μου έλειπαν, και έτσι δε θα με διέκοπταν.
Έπρεπε να το κάνω σωστά!
Χωρίς να χάσω άλλο χρόνο, έβαλα τη μηχανή στο κεφάλι μου και τρίχες άρχισαν να πέφτουν.
Συνέχισα το έργο μου, και στο τέλος δεν υπήρχε ούτε μια τρίχα στο κεφάλι μου.
Η αλήθεια είναι πως στην αρχή τρόμαξα λιγάκι.
Να, δεν ξέρω πώς να το πω, αλλά φαινόμουν διαφορετικός…”


Αυτή η ιστορία, εμένα  ως μητέρα με άγγιξε δυνατά και επιστρέφω πολύ συχνά στην ανάγνωσή του, λόγω αυτής της ευχάριστης συγκίνησης που μου προκαλεί. 
Απαιτεί ίσως δεύτερη και τρίτη ανάγνωση για τα παιδάκια μικρής ηλικίας, ειδικά εάν δεν είναι εξοικειωμένα με αυτό που περιγράφει η ιστορία, ωστόσο είναι τέτοιο το όφελος, που αξίζει κάθε μία ανάγνωση ξεχωριστά!

Η μοναδική εικονογράφηση, την οποία έχει επιμεληθεί η επίσης βραβευμένη Κατερίνα Βερούτσου, ντύνει καταπληκτικά την ιστορία και αφήνει χώρο στο μικρό αναγνώστη να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ, ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΕΚΔ.ΜΙΝΩΑΣ


Η έμπειρη στην επαφή με τα παιδιά συγγραφέας του βιβλίου αυτού, βρίσκει έναν πολύ έξυπνο και απίστευτα τρυφερό τρόπο να κάνει την πρώτη γνωριμία με τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και τον ερχομό ενός νέου μωρού στην οικογένεια.

Από το οπισθόφυλλο:

“Η ζωή του μικρού Λεωνίδα αλλάζει όταν εμφανίζεται ένα πολύτιμο δώρο για εκείνον: μέσα σε ένα ασπρόμαυρο χαρτάκι αποκαλύπτεται ένα μικροσκοπικό κουβαράκι-αδερφάκι. Ο ρόλος του μεγάλου αδερφού τον βάζει σε διλήμματα. Θα είναι αγόρι ή κορίτσι; Θα πρέπει να μοιράζεται το δωμάτιό του; Και η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά; Θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει;”


Η λεπτομερής περιγραφή της ανάπτυξης ενός μωρού μέσα στη μήτρα, με έναν τρόπο που μόνο η φαντασία μιας παιδικής ματιάς θα μπορούσε να περιγράψει, παρασύρει τον μικρό αναγνώστη στην απόλαυση της νέας αυτής περιπέτειας, της αναμονής του νέου μωρού.

Η παιχνιδιάρικη με έντονα χρώματα εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, δίνει έναν χαρούμενο και αισιόδοξο τόνο για αυτή την ευχάριστη στιγμή σε μια οικογένεια, περιγράφοντας πολύ γλυκά και τρυφερά, αλλά και λίγο χιουμοριστικά αυτό το ταξίδι.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να προετοιμάσουν το έδαφος, για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού.
Το παραμύθι αυτό κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Θεωρώ ότι τα βιβλία που σχετίζονται με την αδερφικη αγάπη, πρέπει να τα έχουμε ολοι οι γονείς.ειναι ένα από τα θέματα που δυσκολευόμαστε πολύ να διαχειριστούμε στην καθημερινότητα.οι σχέσεις των παιδιών μπορεί να ταραχτουν από την λάθος αντιμετώπιση μας. Αγαπώ αυτά τα βιβλία ����

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.