Δύο πολύ όμορφα βιβλία για μωρά


Δύο πολύ ωραία βιβλιαράκια έχουν συμπληρώσει πρόσφατα τη συλλογή μας από βιβλία για το μωράκι μας. Είναι σε μέγεθος pocket, τα αγαπά ιδιαίτερα ο μικρός μου και μας συνοδεύουν πάντα στις βόλτες μας.


Αγώνας ταχύτητας, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτό το βιβλίο έχει σκληρές πολύχρωμες σελίδες, πολύ κομψή εικονογράφηση με αγαπημένα στα παιδιά ζωάκια και μικρό, διασκεδαστικό κείμενο.


Επιπλέον, περιέχει πέντε αποσπώμενα κομμάτια παζλ για να τα ενώσουν τα παιδιά με τα χεράκια τους. 


Εμείς συνήθως βγάζουμε τα κομμάτια πριν ξεκινήσουμε το διάβασμα και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης εκείνος προσπαθεί να τοποθετήσει το κατάλληλο κομμάτι στην αντίστοιχη θέση, εξασκώντας έτσι παράλληλα τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη λεπτή κινητικότητα, τη χρήση του λόγου, την ικανότητά του στην επίλυση προβλημάτων, τη μνήμη του και άλλα πολλά.

Τέλος, είναι μικρό σε μέγεθος, οπότε το έχουμε πάντα μαζί μας στις βόλτες μας.
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Μια Παρέλαση από ΖΩΑΚΙΑ, Εκδόσεις Άγκυρα

Πρόκειται για ένα βιβλιαράκι με χοντρές σελίδες και ενιαίο σκληρό δέσιμο που το κάνει ανθεκτικό για τα μικρά χεράκια. Μου άρεσε πολύ η εικονογράφηση στο λευκό φόντο με τα απαλά, χαρούμενα χρώματα και την πετυχημένη επιλογή των ζώων που σε αυτή την ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται, είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά αφήνουν το περιθώριο και για επιπλέον γνώση.


Η κάθε σελίδα περιλαμβάνει μία απλή πρόταση και μία πολύχρωμη εικόνα με τα ζωάκια. Οι μεγάλοι αριθμοί από το 1 έως το 10 που βοηθούν στην εύκολη οπτική αναγνώριση του συμβόλου από το παιδί, περιγράφουν την ποσότητα των ηρώων του βιβλίου και στη συνέχεια το κείμενο περιγράφει όμορφα, την εικόνα. 
Τέλος, περιέχει βυθισμένες και ανυψωμένες εικόνες των ζώων και των άλλων στοιχείων της εικονογράφησης, για την ανάπτυξη της αφής και του συντονισμού χεριού-ματιού του μικρού αναγνώστη.

Το πολύ βολικό μέγεθος του βιβλίου, το κάνει κατάλληλο για τις βόλτες μας και ο μικρούλης μου το διαλέγει πάντα για να το βάλει στην τσαντούλα του μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενά του.
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.