Δύο βιβλία για εύκολες καληνύχτες


Έχω επανειλημμένα αναφερθεί στη σημασία του διαβάσματος στα παιδιά από πολύ νωρίς, ακόμη και από τη βρεφική ηλικία. Αποτελεί ένα μέσο με το οποίο οι γονείς μπορούν εύκολα και διασκεδαστικά να επικοινωνήσουν όποιο μήνυμα επιθυμούν.


****** ******
****** ******

Η βραδινή ρουτίνα αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για διάβασμα. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, υπάρχουν κατάλληλα βιβλία για κάθε περίσταση. Για την εύκολη μετάβαση στη διαδικασία του ύπνου, έχω να σας προτείνω δύο υπέροχα βιβλία για παιδάκια από 3 ετών και άνω.

ΜΗΝ Ξυπνήσεις τον ΔΡΑΚΟ!
Εκδ.Ψυχογιός


Σσσς! Κάνε πολλή ησυχία!
Ο άτακτος δράκος επιτέλους κοιμήθηκε. Αλλά κάθε που γυρνάει σελίδα, ο αέρας κλείνει την πόρτα με ένα “ΜΠΑΜ!”. Άραγε τότε ο δράκος ξυπνάει;
Δημιουργήστε μια γλυκιά, νανουριστική ατμόσφαιρα για τα παιδιά σας, διαβάζοντας αυτή τη διαδραστική ιστορία με έναν δράκο που δε θέλει να κοιμηθεί. Τα μικρά σίγουρα θα συνδεθούν μαζί του!


Το παραμυθάκι αυτό από τότε που το πήραμε, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του Α. (ετών 2,5). Είναι διαδραστικό και χιουμοριστικό, δύο χαρακτηριστικά που αρέσουν στα μικρά παιδάκια. Απολαμβάνει να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες των ηρώων να μην ξυπνήσουν το δράκο. Γελάει κάθε φορά που ένας μεγάλος “θόρυβος” κινδυνεύει να τον  ξυπνήσει. Και στο τέλος απολαμβάνει το μικρό νανούρισμα. 


Τα έντονα χρώματα και οι κινήσεις των ηρώων στην εικονογράφηση, έκαναν μεγάλη εντύπωση ακόμη και στο βρεφάκι μου (4 μηνών), το οποίο άρχισε να κουνάει τα ποδαράκια του ενθουσιασμένο όταν ανοίξαμε το βιβλίο.


Μεθοδολογία αφήγησης

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι αυτό χαμηλόφωνα, προσπαθώντας κι εσείς να μην ξυπνήσετε το δράκο, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για έναν ήρεμο ύπνο.Καληνύχτα, μαϊμουδάκι
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ώρα για ύπνο! Μαζευτείτε!
Στα κρεβατάκια σας χωθείτε!
Το μαϊμουδάκι είναι έτοιμο για ύπνο, πρώτα όμως θέλει να πει καληνύχτα στους φίλους του. Μπορείς να το βοηθήσεις να τους βρει όλους;


Ένα γλυκό βιβλίο που εμείς αγαπάμε ιδιαιτέρως, με μικρά κείμενα και χαλαρές ρίμες κατάλληλο για πολύ μικρά παιδάκια. Εμείς το διαβάζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση.


Το μαϊμούδακι θέλει να καληνυχτίσει όλο το βασίλειο των ζώων πριν πέσει για ύπνο. Ο μικρός αναγνώστης ως βοηθός βρίσκει με το μαγικό του φακό το κάθε ζωάκι που καληνυχτίζει η μαϊμού. Ένας αυτοσχέδιος χάρτινος φακός με λευκό τελείωμα, φωτίζει τα ζωάκια πίσω από μια σκούρα ζελατίνη, τα οποία δεν φαίνονται στο σκοτάδι. 

Μία άκρως χαλαρωτική δραστηριότητα για λίγο πριν τον ύπνο.

Μεθοδολογία αφήγησης

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία βραδινή ρουτίνα διαβάζοντας χαμηλόφωνα το βιβλίο αυτό στο μικρό σας, σε χαμηλό φωτισμό και αφού καληνυχτίσει όλα τα ζωάκια που θα εντοπίσει με τον χάρτινο φακό του, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία, θα πέσει ήρεμο για ύπνο.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Αυτά από εμένα
Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.