Δύο βιβλία για τη διαχείριση της σωματικής ασφάλειας και των συναισθημάτων των παιδιών


Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας που μιλούν στα παιδιά για το δικαίωμα στο σώμα τους και για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ αποφασίζω ΕΓΩ!

Αυτό το βιβλίο δεν είναι παραμύθι. Είναι ένας πολύ καλογραμμένος οδηγός για να μάθουν τα παιδιά κάποιες βασικές αρχές που θα τα θωρακίσουν απέναντι σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να τα βλάψει. Είναι ένα βιβλίο για την ψυχολογική ενδυνάμωση και την εξασφάλιση της σωματικής τους ασφάλειας.
Είναι γραμμένο με τρόπο κατάλληλο για μικρά παιδιά, με λέξεις κλειδιά που μένουν εντυπωμένες στη μνήμη τους, ώστε να μάθουν:
* τα αισθήματα ασφάλεια και ανασφάλειας
* το “Δίκτυο Ασφαλείας”
* τα απόκρυφα μέρη του σώματός τους με τις επίσημες ονομασίες τους 
* τα ασφαλή και όχι ασφαλή αγγίγματα
* τη διαφορά μεταξύ μυστικού και έκπληξης
* το σεβασμό στα όριαΈνα εκπληκτικό βιβλίο-εγχειρίδιο, που πρέπει όλοι οι γονείς να έχουμε στα χέρια μας και να διαβάζουμε στα παιδιά μας.
Πώς νιώθεις σήμερα;


Το “Πώς νιώθεις σήμερα”, της Στεφανί Κουτιριέ, είναι ένα διαδραστικό παραμύθι για παιδιά, που μιλάει για όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει ένα παιδί. 
Η Σοφία περνάει μια εβδομάδα γεμάτη συναισθήματα, στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρκο, κάθε ξεχωριστή περίσταση πυροδοτεί και ένα θετικό ή αρνητικό συναίσθημα. Θυμός, λύπη, περηφάνια ντροπή, φόβος, χαρά, ζήλια, είναι μερικά από όσα ένιωσε η μικρή Σοφία. Ο αναγνώστης μέσα από την καθημερινότητα της ηρωίδας μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματα σε πρώτη φάση, να τα κατανοήσει και έπειτα το βιβλίο προτείνει κάποιους τρόπους για να τα διαχειριστεί.


Ένα πολύ όμορφο και κατονητό κείμενο, σαν παιδική ομιλία, που κάνει τον μικρό αναγνώστη να αντιλαμβάνεται τη θέση της ηρωίδας. 


Η εικονογράφηση της Maurèen Poignonec είναι τόσο όμορφη, απλή και παιδική, περιγράφει τα γεγονότα με μία έντονα αισιόδοξη νότα, κάτι που κάνει το βιβλίο πολύ πολύ διασκεδαστικό.

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωα.


Χρυσή Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ναι, νομίζω κι εγώ ότι είναι από αυτά τα βιβλία που πρέπει να έχουμε στην παιδική βιβλιοθήκη! Σ'ευχαριστω πολύ Μαρία μου για το σχόλιο! 😊

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.