Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία από Εκδόσεις Άγκυρα.

Μία υπέροχη συνεργασία ξεκίνησε λίγο πριν το καλοκαίρι με τις Εκδόσεις Άγκυρα και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω δύο παιδικά παραμύθια που αγάπησε πολύ ο γιος μου, αλλά και εγώ η ίδια!


Ο κήπος του Έβαν, Brian LiesΑπό το οπισθόφυλλο:
Ο Έβαν και ο σκύλος του είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όπως κάνουν τα πάντα μαζί, έτσι φροντίζουν μαζί και τον πανέμορφο κήπο τους. Έρχεται όμως η στιγμή που ο αγαπημένος φίλος του Έβαν δεν θα είναι πια μαζί του. Ο Έβαν νιώθει τόσο μεγάλη στεναχώρια, που φτάνει στο σημείο να καταστρέψει τον κήπο του. Σύντομα, φυτρώνουν σε αυτόν μόνο διάφορα αγριόχορτα. Όμως, η ομορφιά μπορεί να φωτίσει ακόμη και τα πιο σκοτεινά μέρη. Όταν ο Έβαν ανακαλύπτει ότι δίπλα στο φράχτη του φυτρώνει μία κολοκύθα, αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει τη ζωή του ξανά με αισιοδοξία.  


Σε αυτό το βιβλίο με την καταπληκτική εικονογράφηση και την υπέροχη βιβλιοδεσία, τα παιδιά ακούν μια ιστορία που μπορεί να μην έχουν ξανακούσει. Μαθαίνουν για μία κατάσταση που μπορεί να μην έχουν βιώσει, να μην έχουν σκεφτεί, που θα τα προβληματίσει και μπορεί στιγμιαία λίγο να τα στεναχωρήσει.
Μια ιστορία για την αγάπη, την απώλεια, την ελπίδα και τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και της φιλίας.
Το μήνυμα του βιβλίου είναι τόσο αισιόδοξο: μετά από οποιαδήποτε πτώση, μπορούμε να βρούμε τρόπο να ανακάμψουμε και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή.
Εγώ που ως μαμά, βρίσκω ακόμη δύσκολο να μιλήσω στα παιδιά μου για την απώλεια ή για άσχημες καταστάσεις που μπορεί ένας άνθρωπος να βιώσει στη ζωή, αυτή η ιστορία με βοήθησε πολύ να ανοίξω αυτή την κουβέντα με το μεγάλο μου γιο και να καταφέρω να του μιλήσω στοχευμένα για τις δυσκολίες της ζωής.

Το βιβλίο αυτό μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.


Οι παλιές μηχανές του παππού!, Romont Willy


Από το οπισθόφυλλο:
Ο παππού προσφέρεται να βοηθήσει τον εγγονό του στο διάβασμα, αλλά εκείνος δε δέχεται τη βοήθειά του επειδή ο υπολογιστής του κάνει τα πάντα. Μέχρι που κόβεται το ρεύμα…και οι παλιές μηχανές του παππού προσφέρουν τη λύση!Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο που βάζει τον αναγνώστη σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα και του ξυπνάει πολύ τρυφερά συναισθήματα. Η πανέμορφη, πολύ ενδιαφέρουσα και με vintage στοιχεία εικονογράφηση ντύνει υπέροχα τη γεμάτη χιούμορ ιστορία, του παππού που απελπισμένα προσπαθεί να πείσει τον εγγονό του ότι μπορεί να τον βοηθήσει. 
Όταν το παλιό γραμμόφωνο, η λάμπα λαδιού και η παλιά γραφομηχανή παίρνουν τη θέση της τεχνολογίας, ο μικρούλης απολαμβάνει στο έπακρο τα άγνωστα, έως τότε, αντικείμενα του παππού του και διαπιστώνει ότι στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ χρήσιμα και πολύ πολύ ενδιαφέροντα.

Το βιβλίο αυτό μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 

Χρυσή 


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.