Ένα πουλί στον ώμο μου, βιβλιοπρόταση από Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ένα πανέμορφο παραμύθι από Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη έπεσε στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό. Η ικανότητα διαχείρισης των συναισθημάτων και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης είναι η θεματική που πραγματεύεται και το κάνει με έναν μοναδικό και αλληγορικό τρόπο που συγκινεί.

Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας έρχεται αντιμέτωπη με μια πρόκληση που στα παιδικά μάτια φαντάζει συχνά τεράστια: την πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει την κάνουν να βρει τη δική της διέξοδο. Ένας παράξενος φίλος έρχεται να τη στηρίξει, ένα πουλί στον ώμο της που δεν φεύγει με τίποτα, που μιλάει αντί για εκείνη και που ο αντίλογός του την κρατά μακριά από τις δυνατότητές της. Μόνο η ίδια μπορεί να ξεφορτωθεί αυτόν τον φαινομενικά καλό φίλο και την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη βοήθεια το καταφέρνει.

Ένα πουλί στον ώμο μου, βιβλιοπρόταση από Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ένα συγκινητικό παραμύθι για τον εσωτερικό διάλογο των παιδιών και τη στήριξη που μπορούμε να τους προσφέρουμε εμείς οι ενήλικες όταν αυτός γίνεται εμπόδιο στο να αποκτήσουν μια ισορροπημένη και ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή. Η ξεχωριστή εικονογράφηση και το απλό και μεστό κείμενο της Σιμπίλ Ντελακρουά, δίνουν αμέσως τη δυνατότητα στους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν και να βρουν τρόπο αντιμετώπισης μιας αντίστοιχης δυσκολίας που μπορεί να βιώνουν.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις προτάσεις βιβλίων

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
Facebook
Instagram
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς

Χρυσή

 

 

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.