Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!, Εκδόσεις Διόπτρα

Τον Αύγουστο του 2019, εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο.

Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 300 χιλιάδες άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ!

Από τότε, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες αντίστοιχες κοινότητες που υιοθέτησαν το επικοινωνιακό φορμάτ της Γεωγραφίας, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς χρησιμοποιούν πλέον υλικό από τη σελίδα για τα παιδιά τους!

Η κοινότητα αυτή δημιουργήθηκε από ένα άτομο που λατρεύει τη γνώση, αλλά σιχαίνεται τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που σκοτώνει τη φιλοπεριέργεια αντί να την ενισχύει, κι έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Γιατί αν δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτα για τον κόσμο, πώς γίνεται να τον αγαπήσεις και ν’ αρχίσεις να νοιάζεσαι;

Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 1 & 2

  • Ποια είναι τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου;
  • Ποιες χώρες έχουν παρόμοιες σημαίες;
  • Ποιες χώρες ανήκουν σε κάθε ήπειρο;

Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις απαντώνται στα 2 τεύχη του Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά, μέσα από πολλές σελίδες με σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, αντιστοιχίες κ.α. και μια υπέροχη εικονογράφηση που κερδίζει τα φιλομαθή παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους  1 & 2

Μεγάλα Γεωγραφόπουλα ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας απασχολούν. Η Γεωγραφία Είναι Πολύ Κουλ! έχει το κατάλληλο ακτίβιτι μπουκ γεωγραφίας!

Ριαλιτι τσεκ: Βρισκόμαστε πάνω σε ένα μικρό χαλίκι που κινείται στο αχανές σύμπαν. Το πώς φτάσαμε ως εδώ είναι μια πραγματικά περίεργη ιστορία. Σε αυτό το βιβλίο θα δούμε τι υπάρχει πάνω σε αυτό το χαλίκι!

Αυτά τα δύο βιβλία δραστηριοτήτων έχουν χαρίσει απίστευτα πολλές ώρες συζητήσεων και γέλιου σε εμάς και τα παιδιά! Αν αγαπάς τη γεωγραφία, θα ενθουσιαστείς! Εάν ποτέ δε σε ενδιέφερε, τώρα θα αρχίσει να σε ενδιαφέρει! Γιατί είτε το πιστεύεις είτε όχι, η γεωγραφία είναι πραγματικά πολύ κουλ!

Τα 4 τεύχη του Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! κυκλοφορούν από Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείς να τα βρεις εδώ.

Χρυσή

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:

Παιχνίδια αντι-βαρεμαρας με χάρτες, Εκδόσεις Πατάκη

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.