Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της τελευταίας στιγμής

Συζητώντας πριν λίγες μέρες με την Ελένη – καλή μου φίλη και συνάδελφο – μαμά δύο μικρών 4 και 2,5 ετών, μου είπε ότι δεν έχει φτιάξει/αγοράσει ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (είναι δυνατόν?). Και φυσικά προθυμοποιήθηκα να φτιάξω ένα στα γρήγορα με ό,τι έχω στο σπίτι.
Στο σπίτι έχω πολλά και διάφορα. Γρήγορη όμως και εύκολη λύση, είναι το ημερολόγιο που είχα βρει εδώ  πριν πολύ καιρό, από ρολά χαρτιών υγείας. Το ημερολόγιο είναι 15 ημερών (λόγω του επείγοντος της κατάστασης) και το περιεχόμενο είναι για δύο παιδάκια.

Χρειάστηκα:

15 ρολά από χαρτιά υγείας
1 κούτα
κόλλα σιλικόνης
printable με χριστουγεννιάτικους αριθμούς

Η λογική είναι απλή: κολλάω τα πάντα με κόλλα σιλικόνης ώστε να σχηματιστεί ένα σπιτάκι. Πρώτα κολλάω τα νούμερα πάνω σε χάρτινους δίσκους που έχω κόψει (από οποιοδήποτε λίγο σκληρό χαρτόνι) και αυτά πάνω σε κάθε ρολό. Το δωρεάν printable με τα χριστουγεννιάτικα νούμερα το βρήκα εδώ και απλά το εκτύπωσα σε κόκκινο χαρτί.
Γέμισα τα ρολά με ό,τι μου είχε φέρει η φιλενάδα και τα κόλλησα με σιλικόνη σε 3 στήλες και 5 σειρές σε μία βάση από χοντρό χαρτόνι που έκοψα από την κούτα. 
Τσάκισα ένα μακρόστενο κομμάτι χαρτόνι στη μέση, για να σχηματίσω τη σκεπή και τη στερέωσα με ένα αντίστοιχο τριγωνικό.

Για να μη διαλυθεί όλο το δημιούργημα κόλλησα δεξιά, αριστερά και κάτω χαρτόνι χοντρό. Το Merry Christmas που κόλλησα ψηλά είναι από τη συσκευασία των αυτοκόλλητων που έβαλα μέσα ως δωράκια. 


Χρειάστηκα μισή ώρα για να το φτιάξω και δεν μου στοίχισε τίποτα. 
Ανυπομονώ για τις εντυπώσεις των παιδιών…και για τα Χριστούγεννα!!

Hugs for now…
Mama Chrysi 
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Καταπληκτικό!Κι εγώ σκεφτόμουν να φτιάξω ένα με λίγες μέρες για τη βαφτιστήρα μου, αλλά είναι πολύ μικρή ακόμα και δεν ξέρω τι θα κάνω τελικά!Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρώτη σου συμμετοχή αυτή τη βδομάδα!Πέρνα αύριο από το μπλογκ για να δεις όλες τις συμμετοχές!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.