KEEN Organic: η ελληνική εταιρία oργανικών ρούχων που σέβεται το περιβάλλον και το παιδί

 
Και εκεί που πίστευα ότι στην Ελλάδα της κρίσης με τα χίλια γραφειοκρατικά εμπόδια που μπλοκάρουν την ανάπτυξη και δυσκολεύουν ή αποκλείουν το επιχειρείν, που πολύ εύκολα βρίσκεις αμφιβόλου ποιότητος προϊόντα, αλλά πολύ δύσκολα βρίσκεις προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, έρχεται μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση να με διαψεύσει και παράλληλα να μου δώσει ελπίδα.
Η Keen Organic είναι ένα ελληνικό brand με ρούχα υψηλής ποιότητας από οργανικό βαμβάκι, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια εντός της επικράτειας και εμένα προσωπικά με κάνει πολύ περήφανη. Με κάνει περήφανη με τις εν γένει επιλογές της, με την παραγωγική της διαδικασία, με την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, με το σεβασμό της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και με το τελικό προϊόν που προσφέρει στον Έλληνα και, ελπίζω, στον παγκόσμιο καταναλωτή.

Thoughtful consumers buy organic cotton, recycle and eat locally

Θέλω να σας συστήσω αυτή την εταιρία, διότι ως καταναλωτής  έχω επιλέξει να υποστηρίζω τα ελληνικά brand names και όταν αυτό συνδυάζεται και με ένα τελικό προϊόν που σέβεται εμένα και το περιβάλλον, αυτό με ικανοποιεί ακόμη περισσότερο. 
Η Keen Organic ιδρύθηκε το 2015 και συνεχίζει έως σήμερα να παράγει ρούχα από πιστοποιημένο οργανικό βαμβακερό ύφασμα δικής της πλοκής, βάφοντας και τυπώνοντας χωρίς τοξικές βαφές, για ενήλικες και παιδιά, σεβόμενη τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και ακολουθώντας την παγκόσμια τάση μόδας του “Sustainable Fashion”. 


Η αποκλειστική συνεργασία της εταιρίας με τη WWF, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, φυσικά επιβεβαιώνει το κύρος της στο χώρο.

Η Keen Organic παράλληλα σέβεται την νομιμότητα και τον άνθρωπο. Αποκλείει την ανασφάλιστη εργασία, την εργασία σε επισφαλείς συνθήκες και φυσικά την παιδική εργασία. Κάτι το οποίο δε βλέπουμε σε φθηνά brands οργανικών ρούχων του εξωτερικού.
Δημιουργεί ρούχα με μηνύματα για το περιβάλλον και άλλα χαρούμενα μηνύματα για τη ζωή (όπως “Go your own Way”, “Animals are my friends”, “Protect Arctic” και άλλα), που εμπνέουν το χρήστη του ρούχου να σκεφτεί και να επιλέξει μία πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και μία πιο πολιτισμένη συμπεριφορά.


Γιατί οργανικό βαμβάκι;
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο ζωτικό μας όργανο. Σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας (π.χ. όταν ιδρώνουμε) απορροφά όλα τα χημικά του ρούχου που φοράμε. Εκτός από το να αποφεύγουμε λοιπόν τα συνθετικά ρούχα, θα πρέπει να φοράμε ρούχα από οργανικό βαμβάκι, το οποίο στερείται όλα τα φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα που φέρει το συμβατικό βαμβάκι. 
Κατά την παραγωγή των ρούχων Keen Organic αποκλείεται η χρήση αζωχρωμάτων, χλωροφαινολών, φορμαλδεΰδης ή άλλων χημικών και χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες απαλλαγμένες από βαρέα μέταλλα, νικέλιο και φθαλάτες.
Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τον οργανισμό μας και επιπλέον κάνουμε μία επιλογή φιλική προς το περιβάλλον.


Εμείς απολαύσαμε το απίστευτα απαλό ύφασμα των ρούχων της εταιρίας, που δεν έχουμε δει σε άλλο ρούχο που έχουμε αγοράσει, τη συνολικά υψηλή ποιότητά τους και το καταπληκτικό τους design. 
Για να απολαύσετε και εσείς αυτή την ποιότητα, το Bliss Seeking Mom Blog σε συνεργασία με την εταιρία θα δωρίσει σε έναν τυχερό αναγνώστη ένα t-shirt “Protect Arctic” το οποίο φοράει και ο Μπάμπης στη φωτογραφία, από τη νέα συλλογή για αγόρια. Ο διαγωνισμός γίνεται στο Instagram και Facebook του Blog.

Την υπέροχη συλλογή και το e-shop της Keen Organic μπορείτε να βρείτε εδώ.

Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.