Κρακ! Ένα βιβλίο εικόνων για την κλιματική αλλαγή

Τα βιβλία εικόνων έχουν ευεργετικές επιδράσεις στη διανοητική και κοινωνική ανάπτυξή των παιδιών. Μέσα από τα βιβλία εικόνων τα παιδιά οξύνουν τη φαντασία τους και τη σύνθετη σκέψη τους.

Περισσότερα για τα βιβλία εικόνων σου λέω εδώ

Κρακ!

Από το οπισθόφυλλο:

Ο μικρός πιγκουίνος κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου, φτάνοντας μέχρι και στην Ελλάδα. Καθώς ψάχνει την οικογένειά του, το κομμάτι πάγου του μικραίνει. Μια διασκεδαστική ιστορία για την κλιματική αλλαγή, χωρίς λόγια, για πολύ μικρά παιδιά.

Ένα πρωτότυπο εικονοβιβλίο κορεάτικης προέλευσης χωρίς λέξεις, που μας περιγράφει την περιπέτεια της ζωής μέσα από την ιστορία ενός μικρού πιγκουίνου. Το βιβλίο προσφέρεται για διαδραστική ανάγνωση, όξυνση της φαντασίας και ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα, ενώ μπορεί να το διαβάσει οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από τη μητρική του γλώσσα. 

Έχουμε λατρέψει το Κρακ! από την πρώτη στιγμή. Κάθε φορά που το ανοίγουμε τα παιδιά φαντάζονται μια διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας με τον μικρό πιγκουίνο. Άλλοτε είναι χιουμοριστική. Άλλοτε είναι δυσάρεστη. Άλλοτε εμπνέει. Είναι καταπληκτικό το πώς αλλάζει η ιστορία, ανάλογα με τη διάθεση των παιδιών και την ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα σε εμένα (την “αναγνώστρια”) και εκείνα.

Άλλη “ανάγνωση” κάνουμε με τον μικρό μου δύο ετών, διαφορετική “ανάγνωση” προκύπτει με τον μεσαίο μου τεσσάρων ετών και φυσικά, η συζήτηση που έχουμε με τον μεγάλο που είναι εννέα ετών είναι πολύ ουσιαστική.

Γι’ αυτό εξάλλου, έχω μεγάλη προτίμηση στα βιβλία εικόνων. Διαβάζονται ευχάριστα ανεξαρτήτως ηλικίας, γλώσσας, διάθεσης και ικανότητας. Είναι βιβλία για όλα τα παιδιά!

Το Κρακ! κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος και μπορείς να το βρεις εδώ

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!