Μαστίχα Χίου, το ευεργετικό δώρο της ελληνικής φύσης σε προϊόντα καθημερινής χρήσης από τα mastihashop

Η χώρα μας είναι ευλογημένη με πολλά και ξεχωριστά προϊόντα, που δε βρίσκει κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο. Ένα από αυτά, η μαστίχα Χίου, είναι το κατεξοχήν ελληνικό superfood! Το προϊόν-έμβλημα της Χίου έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, ενώ στη χώρα μας χρησιμοποιείται ήδη εδώ και αιώνες! 

Αυτή η φυσική αρωματική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο, είναι κάτι που απαντάται μόνο στην όμορφη Χίο. Η διεθνής και ελληνική επιστημονική κοινότητα, μέσω ερευνών, έχει αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα για τη φυσική Μαστίχα Χίου! Διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν καταγραφεί ιστορικά εδώ και αιώνες. Η δε φήμη της έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως!

Πηγή Shutterstock

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή (οι αρχαίοι Έλληνες την μασούσαν για καλή στοματική υγιεινή), η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό, ενώ παράλληλα συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου φρόντισε να αναπτύξει επιχειρηματικά αυτό το μοναδικό δώρο της φύσης και να το ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της εταιρίας MEDITERRA και της κυριότερης δραστηριότητάς της τα καταστήματα mastihashop.


Τα mastihashop, γνήσιο δημιούργημα των ανθρώπων της μαστίχας, ανέδειξαν τις ιαματικές και καλλωπιστικές της ιδιότητες, την πολυχρηστικότητα και τη διεθνικότητάς της. Εκφράζοντας το ζωντανό και διηνεκές αμάλγαμα πολιτισμών και λαών, τα mastihashop κατάφεραν να προσηλυτίσουν νέους πιστούς και να τους ταξιδέψουν νοερά στην Ανατολή, φέρνοντας στις αποσκευές τους σειρές απολαυστικών συνταγών σε συνδυασμό με αρώματα, εικόνες και μουσικές της Μεσογείου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά της μαστίχας και τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και συνήθειες σε συνδυασμό με την ιστορική διαδρομή του προϊόντος από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ίδρυση των καταστημάτων mastihashop στόχευε και στοχεύει στην αξιοποίηση και ενίσχυση της δυναμικής του προϊόντος. 

Το πρώτο κατάστημα mastihashop άνοιξε το 2002 και έως σήμερα έχει λάβει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις! Μέσα από την εξωστρεφή δραστηριότητά της εταιρίας, ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει αυτό το θαυμαστό δώρο της ελληνικής φύσης.


Στα mastihashop μπορεί κανείς να βρει προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά, παραδοσιακά προϊόντα και delicatessen, παραφαρμακευτικά και φυσικά μαστίχα Χίου και μαστιχέλαιο. 

Στα mastihashop υποστηρίζονται φυσικά και ηλεκτρονικές αγορές με ένα σύγχρονο e-shop με πολλές προσφορές!


Εμείς που πάντα προτιμάμε ελληνικά προϊόντα, για την ποιότητά τους και την προέλευσή τους, θέλοντας έτσι να στηρίξουμε το ελληνικό επιχειρείν! 


Έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική γη και στα προϊόντα της, έχουμε αγαπήσει και διαλέξει τα προϊόντα των mastihashop για τις καθημερινές μας ανάγκες σε υγιεινή και και καθαριότητα, για εμάς τους ίδιους αλλά και τα παιδιά μας, και τα είδη διατροφής τους, απολαμβάνοντας σε κάθε άνοιγμα των υπέροχων (βραβευμένων!) συσκευασιών, το μοναδικό άρωμα της μαστίχας, που απαντάται σε κάθε προϊόν! 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων mastihashop εδώ!


Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.