Μοναδικά βιβλία γνώσεων για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού


Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος από ένα βιβλίο, για να μάθουν τα παιδιά μας για τις επιστήμες, τον πολιτισμό, την ιστορία και να πάρουν εύκολα και βιωματικά γνώσεις, που θα τους μείνουν εντυπωμένες για πολύ καιρό, ίσως και για πάντα.


Τα βιβλία που θα σας προτείνω σήμερα αποτελούν για εμάς τα εφόδια που συνοδεύουν τη μαθησιακή διαδικασία, παράλληλα με το σχολείο. Και για να είμαι ειλικρινής μας αρέσουν πολύ περισσότερο από τα σχολικά εγχειρίδια…χεχε.Σειρές 
“ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”
“ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ”
Εκδόσεις ΜίνωαςΟι δύο αυτές σειρές βιβλίων αποτελούν την παιδική μας εγκυκλοπαίδεια στον τομέα της ελληνικής ιστορίας (αρχαίας και νεότερης) και της ελληνικής μυθολογίας.
Με μοναδική εικονογράφηση που αποτυπώνει τα γεγονότα και τη μυθολογία όπως ακριβώς είναι καταγεγραμμένα, αλλά και με απλό κείμενο τα βιβλία αυτά αποτελούν μια πολύ καλή μέθοδο εκμάθησης, αλλά και ένα μοναδικό τρόπο για να αγαπήσουν τα παιδιά  την ιστορία και τον πολιτισμό μας.


Κυκλοφορούν από Εκδόσεις Μίνωας , προτείνονται για παιδιά 5+ ετών και μπορείτε να τις βρείτε εδώ και εδώ.


Σειρά
“ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ STEM”
Εκδόσεις Διόπτρα


Η σειρά αυτή εισάγει τα παιδιά που ξεκινούν το νηπιαγωγείο, στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και το κάνει με έναν πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.


Τα τέσσερα τεύχη που κυκλοφορούν από Εκδόσεις Διόπτρα έχουν  τους τίτλους ΕΞΕΛΙΞΗ, ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ, ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ
Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


Το μεγάλο βιβλίο των ΖΟΥΖΟΥΝΙΩΝ
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Αυτό το βιβλίο μας συνόδεψε στις καλοκαιρινές μας διακοπές και …μας έκανε εξπέρ στο βασίλειο των ζουζουνιών. Όλες τις καταπληκτικές λεπτομέρειες για τη ζωή εντόμων που έρπουν, πετούν και τσιμπούν, τη διατροφή τους, τα σπίτια τους, τους τρόπους αναπαραγωγής τους. Ένας μαγικός κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια των μικρών αναγνωστών από 5 ετών και πάνω, που θα ενθουσιαστούν με τις πληροφορίες και τη συναρπαστική λεπτομερή εικονογράφηση.


Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και έχει προταθεί και τιμηθεί από πληθώρα βραβείων όπως UKLA Book Award 2018 & 2019, το English Association’s Nonfiction Award 2019 και το Made for Mum Awards 2018.
Είναι μεγάλου μεγέθους 23 x 34 και οι 64 σελίδες του με πλούσιο υλικό, σίγουρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.


Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Κλειδάριθμος και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

“Πες μας παππού…
Πώς πήγαμε στο φεγγάρι”
Εκδόσεις Μεταίχμιο


Ο πιο γνωστός και έγκυρος ‘Ελληνας αστροφυσικός, ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου, πολυγραφότατος και δραστήριος, με περισσότερα από 500 σενάρια για θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει με σαφήνεια στα παιδιά για τον υπέροχο κόσμο του διαστήματος. Με ένα απολαυστικό εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων μυεί τα παιδιά στην ιστορία της διαστημικής περιπέτειας. 


Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο “κρυμμένα” με QR Code, παράρτημα με εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά και τα σχέδια για τις μελλοντικές επισκέψεις του ανθρώπου στο φεγγάρι.


Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Μεταίχμιο και προτείνεται για παιδιά από 8 ετών.
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Σειρά
ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εκδόσεις ΔιόπτραΤα παιδιά μέσα από αυτά τα βιβλία ταξιδεύουν στο παρελθόν και αντλούν πληροφορίες για τη ζωή, τις συνήθειες και την καθημερινότητα των ανθρώπων, δύο σημαντικών αρχαίων πόλεων. Της Αρχαίας Αιγύπτου και της Αρχαίας Ρώμης.Σειρά
ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Εκδόσεις Μεταίχμιο


Τα 4 βιβλία αυτής της σειράς ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ, μπαινοβγαίνουν στη βιβλιοθήκη μας, πολλές φορές τον τελευταίο  χρόνο, ανάλογα τη φάση που περνάει ο μικρός μου. 
Οι πλούσιες πληροφορίες του, οι λίστες, οι αναφορές, οι φωτογραφίες και οι πραγματικές εικόνες σε πολλά σημεία, κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και τους μαθαίνουν με πολύ εύκολο και παιχνιδιάρικο τρόπο πολλές βασικές γνώσεις στα τέσσερα πεδία που πραγματεύονται. Στο τέλος του κάθε βιβλίου υπάρχει τεστ γνώσεων και γλωσσάρι/ευρετήριο, κάτι που δίνει τον ύφος επιστημονικού συγγράμματος για παιδιά.


Προτείνεται για παιδιά από 5 ετών και άνω. Ο δικός μου επίδοξος επιστήμονας, σχεδόν 8 ετών, τα βρίσκει άκρως ενδιαφέροντα, τα εναλλάσσει συχνά και ανατρέχει για να αναζητήσει κάτι που ψάχνει.
Κυκλοφορούν από Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα

Χρυσή


Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.