Νέα εκπαιδευτική σειρά βιβλίων “Ευρωκαροτάκια” για παιδιά 3+

Μια νέα σειρά βιβλίων από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τα “Ευρωκαροτάκια”, ήρθε για να διευκολύνει εμάς τους γονείς να εξηγήσουμε κάποιες βασικές έννοιες της οικονομίας στα μικράκια μας.


“Ξοδεύω”


Στην Κουνελούπολη δεν έχουν Ευρώ, έχουν καρότα και τα χρησιμοποιούν σαν νόμισμα. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Σόνι, αγαπά τα παιχνίδια και τα θέλει όλα. Όμως σύντομα μαθαίνει ότι με το χαρτζιλίκι που παίρνει, δηλαδή τα 3 καρότα, έχει συγκεκριμένες επιλογές και δεν μπορεί να έχει όλα όσα θέλει. Αυτό αρχικά τον στεναχωρεί, όμως στην πορεία είναι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή του.


Σε αυτό το μικρό βιβλίο, με τη ζωηρή εικονογράφηση και την αστεία ιστορία, η συγγραφέας δημιουργεί μια φανταστική εμπράγματη οικονομία για να εξηγήσει με απλά λόγια στα μικρά παιδάκια άνω των 3 ετών, οικονομικές έννοιες, όπως το νόμισμα, η ανάγκη, το κόστος, το όφελος, η χρησιμότητα κ.α.

“Κερδίζω”


Στην ίδια εμπράγματη οικονομία που ο Σόνι κατάφερε να αποκτήσει το αγαπημένο του παιχνίδι, η Μπάνι, μια άλλη κουνελίνα ονειρεύεται να γίνει πλούσια και διάσημη τραγουδίστρια. Πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι εύκολο, μέχρι που η μαμά της φροντίζει να την προσγειώσει εξηγώντας της ότι θα πρέπει να εξασκηθεί επενδύοντας σε κάποια μαθήματα φωνητικής. Έτσι, η Μπάνι, υπολογίζοντας το χαρτζιλίκι της και πόσα κερδίζει συνολικά, σχεδιάζει τις μελλοντικές της κινήσεις, προκειμένου να κατακτήσει το όνειρό της.


Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς, η συγγραφέας εξηγεί με χιουμοριστικό τρόπο, βασικές έννοιες της οικονομίας όπως επένδυση, αμοιβή, πλούτος, εισόδημα, κέρδος, αποταμίευση.

Ως έκπληξη αφήνει για το τέλος τη διαπίστωση ότι τα πιο σημαντικά αγαθά δεν μετριούνται, όπως για παράδειγμα η αγάπη.


Μου άρεσε πολύ αυτή η μέθοδος εκμάθησης εννοιών, που είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν άμεσα κατανοητές από τα μικρά παιδιά, όπως αυτές της οικονομίας. Η χρήση ενός χρωματιστού λαχανικού, ως μέσου ανταλλαγής αγαθών και μονάδας μέτρησης, κάνει αμέσως τη γνώση κατανοητή και όλα γίνονται πολύ πιο απλά και ενδιαφέροντα, σαν παιχνίδι. Επιπλέον η εικογράφηση είναι τόσο ζωηρή που τραβάει το ενδιαφέρον, κάτι που μου το επιβεβαίωσε ο ενθουσιασμός του μικρού μου, που δεν είναι καν 2 ετών ακόμη.

Τα δύο αυτά βιβλία της σειράς Ευρωκαροτάκια θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν χρήσιμα εργαλεία στα στα χέρια γονιών και δασκάλων προσχολικής αγωγής.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να τα δείτε και να τα παραγγείλετε εδώ.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 

Χρυσή Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.