Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή! κυκλοφορεί από Ελληνοεκδοτική

Ο Σιγανός είναι ένα σκιάχτρο σε έναν καρπερό κήπο. Δεν είναι όμως ένα απλό σκιάχτρο. Είναι ένα σκιάχτρο με ψυχή ονειροπόλα και αγάπη στην ποίηση, ίσως το πιο γλυκό σκιάχτρο, που θα μπορούσε να εφεύρει η συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη και να ζωντανέψει η Ελληνοεκδοτική για τα παιδιά.

Στο περιβόλι του Κυρ-Γιάννη τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν, ούτε τα κοράκια, ούτε τους αρουραίους. Ο Σιγανός τους προστατεύει. Ωστόσο, δείχνουν να είναι αχάριστα και δεν εκτιμούν αυτή την προστασία. Αδιαφορούν για εκείνον και τον αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. 
Ώσπου και αυτός αποφασίζει να φύγει, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γνωρίσει τη θάλασσα. Ξαφνικά στον κήπο επικρατεί πανικός. Τί θα κάνουν τώρα τα ζαρζαβατικά χωρίς τον προστάστη τους; Ενώ τα πουλιά τσιμολογούν τους καρπούς τους, αυτά για πρώτη φορά καταλαβαίνουν το ρόλο του Σιγανού και πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι για αυτά.


Ένα παραμύθι, που όπως εγώ το αντιλήφθηκα επιθυμεί να διασκεδάσει τον μικρό αναγνώστη.


Υπάρχουν μηνύματα στην ιστορία του, όπως της αλληλεγγύης, της ευγένειας, της συγχώρεσης και άλλα, όμως πιστεύω ότι το παραμύθι θέλει κατά κύριο λόγο να διασκεδάσει και νομίζω ότι το καταφέρνει!
Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου με τα έντονα χρώματα και τους ευρηματικούς ήρωες “φρούτα και λαχανικά”, απογείωσε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο και μαζί δημιούργησαν ένα ζωντανό, σχεδόν καλοκαιρινό σκηνικό που εύκολα φαντάζει αληθινό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το δείτε και να το παραγγείλετε εδώ.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 

Χρυσή Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.