Όταν γελάει ο Ουρανός 5, Εκδόσεις Άθως παιδικά


Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μας ένα καταπληκτικό βιβλίο της σειράς “Όταν γελάει ο Ουρανός”, από Εκδόσεις Άθως παιδικά. Το υπέροχο αυτό βιβλίο που αφηγείται περιστατικά από τη ζωή κάποιων Αγίων και Οσίων μας άφησε μια γλυκιά επίγευση πνευματικής ζωής.

Από το οπισθόφυλλο:

Έχετε ακούσει ποτέ, παιδιά, για τους “διά Χριστόν σαλούς”;
Σαλός είναι ο τρελός.
Εκείνος δηλαδή που έχει σαλεμένα τα μυαλά του!
Οι “διά Χριστόν σαλοί” είναι ασκητές,
που παριστάνουν τους τρελούς για χάρη του Χριστού.
Ζήστε μαζί τις περιπέτειες.
Σίγουρα θα τους αγαπήσετε, σαν τρελόπαιδα που είστε.


Στο βιβλίο αυτό τα παιδιά μπορούν να μάθουν περιστατικά από τις ζωές πέντε μεγάλων Αγίων και Οσίων της ορθόδοξης πίστης, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί “σαλοί” δηλαδή τρελοί από την αγάπη τους για τον Θεό. Ταπεινόφρονες και συχνά ρακένδυτοι, μπορεί για τους ανθρώπους να αποτελούσαν ένα περίεργο φαινόμενο, αλλά για τον Θεό ήταν άγιοι και μεσίτες και γι’ αυτό τους επέτρεπε να συντελούν θαύματα προς το συμφέρον των συνανθρώπων τους και να καθοδηγούν με το αγνό παράδειγμά τους. Μέσα από χιουμοριστικά καθημερινά γεγονότα, οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν τη δράση τους, τα θαύματα τους και το μεγαλείο τους.

 

Οι περιγραφές είναι απλές και γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες γιατί αποδίδονται με χιούμορ, αλλά και λεπτομέρειες που διδάσκουν.
Η πλούσια εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, συνοδεύει υπέροχα τις σύντομες ιστορίες.


Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει ένα CD που τα παιδιά μπορούν να ακούσουν την αφήγηση του βιβλίου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής υπόκρουσης με λύρα και και ακορντεόν, μία υπέροχη ιδέα απασχόλησης των παιδιών για τις μεγάλες αποστάσεις με αυτοκίνητο.Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Αυτά από εμένα

Χρυσή
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.