Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με χάρτες, Εκδόσεις Πατάκη

 Αυτό το βιβλίο καλύπτει ένα συνδυασμό γνώσης και διασκέδασης. Το αποκτήσαμε μέσα στην καραντίνα και δεν το έχουμε αφήσει από τα χέρια μας.

Τα παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με χάρτες αποτελούν κατά την άποψή μου ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία δραστηριοτήτων, άκρως κατάλληλα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Γι’αυτό κι εμείς το έχουμε πακετάρει για το εξοχικό και τις διακοπές μας. Περιλαμβάνει δραστηριότητες με διαφόρων ειδών χάρτες, κάποιους από τους οποίους δε φανταζόμουν κι εγώ ότι τους λέμε χάρτες, όπως για παράδειγμα τους χάρτες του ανθρώπινου σώματος!! 


Είναι τόσο εκπαιδευτικό όσο και απίστευτα διασκεδαστικό, κατάλληλο για τους μικρούς που αγαπούν τη γνώση και τις νέες ανακαλύψεις. Μέσα από την εξοικείωση με τα σχήματα των χαρτών, τα παιδιά συνδυάζουν την υπάρχουσα γνώση (για το χώρο που κινούνται, τους δρόμους, τις χώρες, τους πλανήτες, το ανθρώπινο σώμα κλ.π.) με τα αντικείμενα, τις έννοιες, τις σχέσεις και τις διαδικασίες στον κόσμο. Κάτι τέτοιο αναπτύσσει την ικανότητά τους στην κατηγοριοποίηση και την αποτύπωση, αλλά και την γνώση διαφόρων πεδίων. Επιπλέον, αγαπούν τα ταξίδια και γνωρίζουν καλύτερα το περιβάλλον και τον εαυτό τους.


 Εμείς, εμπνεόμενοι από το βιβλίο αυτό, φτιάξαμε ένα ζευγάρι κιάλια και ένα μονοκιάλι για τον Μ. και τον Α. αντίστοιχα. 


Ένα αξεσουάρ κάθε επίδοξου ταξιδιώτη, που το έφτιαξαν μόνοι τους με ρολά από χαρτί υγείας, washi tape, κορδόνι και το χρωμάτισαν με χρώματα τέμπερας. 
Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Πατάκη και προτείνετε για παιδιά 10+ ετών. Ωστόσο, 7 ετών ο γιος μου, το έχει ψηλά στις προτιμήσεις του!
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Αυτά από εμένα
Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.