Παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “Οι περιπέτειες της Ουράνιας” και σας την προτείνουμεΜία από τις θεατρικές παραστάσεις, που διαλέξαμε να παρακολουθήσουμε την περίοδο των γιορτών, ήταν “Οι περιπέτειες της Ουράνιας” στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Αυτή η διαδραστική παιδική παράσταση, απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 7 ετών και προβάλλει αξίες όπως η αγάπη, η φιλία και η αλληλοβοήθεια. Πραγματεύεται επίσης, το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη συμμετοχή των παιδιών, τα βοηθά να μάθουν κάποιες πληροφορίες αλλά και τρόπους για να προστατεύουν το περιβάλλον.Λίγα λόγια για την παράσταση:
Μια φορά και έναν καιρό στο σκοτεινό σύμπαν περιπλανιόταν ο πιο μικρός πλανήτης που θα μπορούσε ποτέ κανείς να συναντήσει, γεμάτος φωτεινές χρυσαλίδες γύρω του. Εκατομμύρια χρόνια αργότερα, στον πλανήτη αυτό γεννήθηκε ένα κοκκινομάλλικο κορίτσι. Το όνομά της ήταν Ουράνια και είχε όλες τις χάρες του πατέρα της, του Ουρανού. Μητέρα της ήταν η Γη, όμως δεν τη γνώρισε ποτέ. Είχε ακούσει από τον πατέρα της όμορφες ιστορίες, πριν αποφασίσουν να χωρίσουν οι γονείς της, ο Ουρανός με τη Γη. Ο καιρός περνούσε και η Ουράνια μεγάλωνε, είχε γίνει πλέον ένα όμορφο κορίτσι 16 ετών. Τα μαλλιά της ήταν τόσο μακριά που απλώνονταν στα κάτασπρα σύννεφα, καθώς μικρές αστροφεγγιές την χτένιζαν. Κάθε πρωί τραγουδούσε το αγαπημένο της τραγούδι. Μια μέρα ένα αγόρι, ο Πέτρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας, είδε τα μαλλιά της Ουράνιας να κρέμονται από τον γαλανό ουρανό και με ένα σάλτο βρέθηκε πάνω τους. Αυτή η μέρα έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητά της, για πάντα.


Η παράσταση αυτή είχε δύο υπέροχα χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν τον μικρό μου να περάσει πάρα πολύ όμορφα: ήταν πολύ τρυφερή και έντονα διαδραστική. Από την αρχή έως το τέλος, η συμμετοχή των παιδιών ήταν συνεχής.


Επίσης, απολαύσαμε πολύ τις ερμηνείες των τριών ηθοποιών, (εκ των οποίων η μία είναι και εκπαιδευτικός), οι οποίες με πολύ σεβασμό και αγάπη απευθύνονταν στο λιλιπούτειο κοινό τους και το καλούσαν κάθε τόσο να συμμετέχει.

Η ίδια η ιστορία είναι πολύ ευφάνταστη και ρομαντική, και σε αυτό συμβάλει η πολύ τρυφερή μουσική επένδυση που συμπλήρωσε πολύ όμορφα όλη την αίσθηση που είχε η παράσταση.

Στο τέλος οι ηθοποιοί είναι διαθέσιμες να συζητήσουν μαζί με τα παιδιά για την παράσταση, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Συντελεστές της παράστασης
Κείμενο : Γιώργος Κάλτσας- Έφη Μεράβογλου
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια- στίχοι – Voice off (Γη): Έφη Μεράβογλου
Β. Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
Μουσική Σύνθεση πρωτότυπη: Αριστέα Ανύση
Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου, Άνια Καστρινάκη, Αριστέα Ανύση
Ειδική κατασκευή: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Υπ.Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου
Πληροφορίες
Στον Τεχοχώρο Εργοτάξιον
Διάρκεια παράστασης: 60-70 λεπτά
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Ημέρες: Από Κυριακή 18/11 και κάθε Κυριακή Ωρες: 13:00
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 8 θέσεων.Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις για θεατρικές παραστάσειςΚαι μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 
Χρυσή 

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.