Παρακολουθήσαμε την παράσταση “Η Μπάντα του δάσους” στο Θέατρο Άβατον

Μία πολύ ωραία παιδική παράσταση, με αγνό χιούμορ, διασκεδαστική μουσική και απίστευτες ερμηνείες από νέους ηθοποιούς, λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Άβατον κάθε Σάββατο στις 6.00. 


Ένας τροβαδούρος γάιδαρος ο Ρακίνας, ένα τεμπέλικο τσοπανόσκυλο ο Σοφοκλής, ένας ξεχασιάρης κόκορας ο Ερρίκος και μια κοκέτα αγελάδα η Μινέρβα, είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης αυτής.


Καθένας από αυτούς είχε ξεκίνησε το δικό του ταξίδι, μακριά από τον τόπο του, εκδιωγμένος από το αφεντικό του, που πλέον δεν τον χρειαζόταν. Και εκεί στο δάσος όπου πήγαν να βρουν μία καλύτερη τύχη και να ξεπεράσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, έμελλε ο ένας να βρει τον άλλον και να γίνουν οι καλύτεροί φίλοι. 
Μαζί καταφέρνουν μέχρι και να γλιτώσουν τη Βρέμη από μια επικίνδυνη σπείρα ληστών και να γίνουν οι ήρωες του τόπου τους. Από τότε έφτιαξαν μια μπάντα, που έγινε πολύ διάσημη και τραγουδούσαν τις περιπέτειές τους, τις χαρές και τις λύπες τους. 
Τα αφεντικά τους τους ζήτησαν πίσω, αλλά αυτοί προτίμησαν την ελευθερία τους και την πολύ όμορφη παρέα που πλέον είχε γίνει η οικογένειά τους.


Τα σκηνικά λιτά προκειμένου να δουλέψουν τα παιδιά τη φαντασία τους.
Η μουσική συνεχής, με τα μουσικά όργανα που έπαιζαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί, τόσο διασκεδαστική και ρυθμική, ώστε φύγαμε σιγοτραγουδώντας τα στιχάκια που είχαμε ακούσει.
Το χιούμορ αστείρευτο, σε σημείο που, ενώ πρόκειται για μια παιδική παράσταση, παρασύρθηκα κι εγώ και αφέθηκα να το απολαύσω. Γέλασα με την ψυχή μου, όπως και ο μικρός μου!
Η ιστορία απλή και ξεκάθαρη, τόσο γλυκιά, με καθαρά μηνύματα για τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, ενθουσίασε τα παιδάκια του κοινού  που φάνηκε από την αλληλεπίδραση τους.


Αυτό που πραγματικά εκτίμησα εγώ ως μαμά και με το οποίο διασκέδασα, και είναι ο λόγος που σας προτείνω να δείτε αυτή την παράσταση, ήταν οι ειλικρινείς και άκρως απολαυστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ήταν απλοί, απίστευτα εκφραστικοί και αστείοι, διασκεδαστικοί, φάνηκε ότι γνωρίζουν καλά το κοινό τους, οι ερμηνείες τους χωρίς υπερβολές και υποβόσκοντα νοήματα, που προσωπικά εκτιμώ πολύ γιατί πιστεύω ότι συχνά λείπει η απλότητα από τις παιδικές παραστάσεις. Αυτός πιστεύω ότι ήταν ο κύριος λόγος που άρεσε η παράσταση στο γιο μου και μου το είπε από την πρώτη στιγμή και φυσικά το ένιωσα και η ίδια κατά τη διάρκεια της παράστασης, που δε πήρε το βλέμμα του από τη σκηνή!
Εν ολίγοις ήταν μία κλασική παιδική παράσταση που μπορεί να απολαύσει κάθε παιδάκι, είτε είναι εξοικειωμένο είτε όχι με το θέατρο, που θα περάσει μία ώρα διασκεδάζοντας και όχι ψάχνοντας να σκεφτεί τί είδε. 

Στο τέλος οι ηθοποιοί φυσικά βγήκαν και πάλι για να γνωρίσουν τους θεατές και να τους μιλήσουν, φιλικοί και προσηνείς. Μαζί τραγουδήσαμε και πάλι τα αγαπημένα μας τραγούδια από την παράσταση και γίναμε όλοι μια παρέα, ακριβώς σαν τους τέσσερις πρωταγωνιστές!
Η θεατρική παράσταση της Ελένης Ευταξοπούλου είναι βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ “Οι μουσικοί της Βρέμης” και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Καλλιρόη Βελέντζα.

Κείμενο: Ελένη Ευταξοπούλου
Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Καλλιρρόη Βελέντζα, Βασιλική Λαθύρη, Άρης Μπαταγιάννης, Αλέξανδρος Παυλιδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Πάνος Ταντής
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα Re-Act
Φωτογραφίες-βίντεο: Αγάπη Καλογιάννη
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Πού: Στο θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι
Πότε: Από 2 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:00 και καθημερινές για σχολεία
Διάρκεια: 60’
Εισιτήρια: 8 € (γενική είσοδος) και 6 € (πολύτεκνοι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948930181
Προπώληση: viva.gr

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Χρυσή 
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!