Παραμύθια για στοχευμένα ηλικιακά γκρουπ από Εκδόσεις Ψυχογιός

Η σειρά κατανόησης και ανάγνωσης “Η Φρουτοπαρέα” που κυκλοφορεί από Εκδόσεις Ψυχογιός, είναι η μόνη σειρά παιδικών παραμυθιών που απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ από την προσχολική ηλικία έως και την ΣΤ’ δημοτικού.

Πιο αναλυτικά, οι σειρά έχει τις εξής ηλικιακές ομάδες:

ΜΠΑΝΑΝΑ 2-4 ετών: για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συλλαβίζω λέξεις, ακούω ιστορίες, μέχρι 600 λέξεις

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 5-6 ετών: νηπιαγωγείο & Α’ δημοτικού, κατανοώ και διαβάζω μικρές ιστορίες, μέχρι 1.500 λέξεις

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ 7-8 ετών: Β’ & Γ’ δημοτικού, διαβάζω μικρά κείμενα, από 2.000 λέξεις

ΛΩΤΟΣ 9-11 ετών: Δ’ & Ε’ δημοτικού, εύκολα μυθιστορήματα για να διαβάζω, από 3.000 λέξεις

ΞΙΝΟΜΗΛΟ 11+ ετών: Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού, διαβάζω μυθιστορήματα, από 10.000 λέξεις

 


Με όμορφες και ευφάνταστες ιστορίες από αναγνωρισμένους συγγραφείς και με εικόνες από καταξιωμένους εικονογράφους, “τα φρούτα” των Εκδόσεων Ψυχογιός έχουν σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν σταδιακά το γραπτό λόγο αρχικά μέσω της ανάγνωσης με το γονέα  και έπειτα συλλαβίζοντας μέχρι και την κατάκτηση της ανάγνωσης. Θέματα προσαρμοσμένα στο άμεσο περιβάλλον του παιδιού, που εντάσσονται στα ενδιαφέροντα κάθε ηλικίας και ανταποκρίνονται σε όλα τα στάδια ψυχικής και πνευματικής ανάπτυξης. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων εναρμονισμένη με το γλωσσικό πλούτο του παιδιού, που το βοηθάει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά και τις εσωτερικές συγκρούσεις, μα πάνω απ΄ όλα να αγαπήσει το διάβασμα.

Φυσικά, πολλά βιβλία των τριών πρώτων σειρών κοσμούν την παιδική βιβλιοθήκη μας και αποτελούν τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών που πάντα τα αναζητούν.

Είναι σχετικά μικρού μεγέθους, ώστε να μπορούμε να τα παίρνουμε μαζί μας στα ταξίδια και τις βόλτες και αποτελούν μια μοναδική και προσιτή επιλογή για δώρο.

Μπορείτε να δείτε κάποια από τα βιβλία της σειράς εδώ.

Οι δικές μας προτάσεις:


ΣΑΦΑΡΙ στο σαλόνι

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 5-6 ετών

Συγγρ.: Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Εικον.:Ναταλία Καπατσούλια

Κατά πού πέφτει η Δυτικουαλόνγκα; Πώς μπορεί κανείς να κατέβει για σαφάρι στον  Νείλο; Πώς άραγε περνούν το καλοκαίρι τους ο διάσημος δύτης Κουστώ και ο διάσημος εξερευνητής Μάρκο Πόλο; Τελικά πώς μπλέχτηκαν σε αυτή την απίθανη καταδίωξη για τα μαργαριτάρια της βασίλισσας της Ισπανίας και πώς κατέληξαν ανάμεσα στα άστρα;

Μια τρελή περιπέτεια με οδηγό την παντοδύναμη παιδική φαντασία!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Ο πόλεμος των λέξεων

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ 7-8 ετών

Συγγρ.: Μαρία Λοϊζίδου

Εικον.: Αγγελική Πιλάτη

Ο βασιλιάς Εκφόβιος έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να συνθλίψει όλα τα βασίλεια της περιοχής. Μια μυστηριώδης μοβ φιγούρα τού προτείνει ένα υποχθόνιο, πρωτάκουστο σχέδιο. Ένας φοβερός πόλεμος των λέξεων ξεκινά και τα βασίλεια πέφτουν το ένα μετά το άλλο, σαν τραπουλόχαρτα. Όλα εκτός από ένα: το βασίλειο του Συνετού. Με ποιον τρόπο ο Συνετός καταφέρνει να νικήσει τη λυσσαλέα δύναμη των αρνητικών λέξεων; Μπορούν οι λέξεις να νικήσουν τις λέξεις;

Μια πρωτότυπη ιστορία για τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και την ικανότητά τους να άλλοτε να επιφέρουν την καταστροφή και άλλοτε να δημιουργούν θαύματα.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ


Μπορείτε να βρείτε όλες μας τις βιβλιοπροτάσεις εδώ

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.