“Εδώ κρύβεται η χαρά”. Το βιβλίο που διαβάσαμε στο δάσος.

Είναι μερικά παραμύθια που μιλάνε διαφορετικά μέσα σου. Που σε ταξιδεύουν σε χώρες αλλιώτικες από αυτές που γνωρίζεις.
Σε μονοπάτια του μυαλού φανταστικά, και τρέχουν πλάι πλάι μαζί με τα όνειρα, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα.

Ένα τέτοιο παραμύθι είναι και το “Εδώ κρύβεται η χαρά” των Εκδόσεων Διόπτρα.
Αυτό το παραμύθι είναι στα top 5 παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης μας, για την αίσθηση που μας δημιουργεί, για την ελευθερία που μας χαρίζει, για τη γνώση που μας δίνει, για τη γνωριμία με τον εαυτό μας που μας επιτρέπει. Γιατί όταν ένα βιβλίο σε κάνει να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τότε σε κάνει να απολαύσεις πιο πολύ τη ζωή! 


Η ενσυνειδητότητα είναι το κύριο θέμα του παιδικού αυτού βιβλίου. Ενσυνειδητότητα δεν είναι ενσυναίσθηση, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η επαφή με το σώμα (τις αισθήσεις), το μυαλό και τα συναισθήματά μας. Είναι αυτό που αν καταφέρουμε να το γνωρίσουμε, τότε αποκτάμε την ικανότητα να απολαμβάνουμε τα μικρά όμορφα πράγματα μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων μας. Για ένα παιδί αυτό μπορεί να είναι πολύ εύκολο, και το βιβλίο δείχνει στα παιδιά τον τρόπο, πολύ όμορφα. 
Το δείχνει και στους μεγάλους. Για εμένα το βιβλίο αυτό αποτελεί και ένα μικρό οδηγό ευτυχίας για ενήλικες. Με λίγες μόνο λέξεις μπορεί να απλοποιήσει την πολύπλοκη ζωή των ενηλίκων και να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα αλλιώς, με περισσότερο νόημα.


Εμείς λοιπόν, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, διαλέξαμε να διαβάσουμε το παραμύθι αυτό στο δάσος του Υμηττού. 
Το δάσος ως γνωστόν, το αγαπάμε πολύ! 


Η φύση γενικά είναι κατάλληλη για να γνωρίσουμε τις αισθήσεις μας και να αντιληφθούμε τα συναισθήματά μας. Αυτή η απόλυτη ηρεμία του βουνού μάς επιτρέπει να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και να είμαστε παρόντες στη στιγμή.

Αυτό πρεσβεύει και το πανέμορφο αυτό βιβλίο και γι’αυτό μας άρεσε τόσο μα τόσο πολύ!


Το διαβάσαμε σελίδα σελίδα και προσπαθήσαμε μαζί να αντιληφθούμε τις αισθήσεις μας κλείνοντας τα μάτια και χαλαρώνοντας, ακούγοντας, μυρίζοντας.


‘Ήταν μία ώρα σύνδεσης, μεταξύ μας, μοναδικής. Κατάλαβε πολύ καλύτερα τί εννοούσε το βιβλίο από όταν το είχαμε διαβάσει στο σπίτι, γιατί εκεί βιώσαμε στην πράξη τα όσα μας λέει το βιβλίο και καταλάβαμε το νόημά του: ότι η ζωή είναι στο παρόν!Εδώ μπορείς να δεις και να αγοράσεις αυτό το υπέροχο το βιβλίο!Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

4 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.