“Εργαστήριο STEM”, από Εκδόσεις Διόπτρα

Science Technology Engineering Maths
Τέσσερις λέξεις που έχουν κατακλύσει την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εφαρμογές του.

Το βιβλίο ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ΥΛΙΚΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ είναι ένα βιβλίο γεμάτο γνώση, πειράματα, και τεχνολογικές εφαρμογές πάνω στις επιστήμες της αρχιτεκτονικής, φυσικής, βιοτεχνολογίας, ιατρικής και πολλών άλλων. 


Με πάνω από 30 απίθανα πειράματα για να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι, εκπληκτικές πληροφορίες, στατιστικές και ωραίες εικόνες, αυτό το υπέροχο βιβλίο αποτελεί έμπνευση για τα παιδιά ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και γιατί όχι, να κάνουν την αρχή ώστε να γίνουν κορυφαίοι επιστήμονες.


Με δραστηριότητες με έντονο το δημιουργικό κομμάτι, που εξάπτει την παιδική φαντασία και ικανοποιεί τη φυσική δίψα των παιδιών για μάθηση, αποτελεί το βιβλίο που μονοπωλεί τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον του γιου μου και …μου αδειάζει τα συρτάρια από κάθε είδους υλικό από καλαμάκια, μέχρι οδοντογλυφίδες, καπάκια και κάθε λογής είδος που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο κανακάρης μου για να πειραματιστεί.

Εγώ ως μητέρα φυσικά λάτρεψα το βιβλίο αυτό, τόσο γιατί είδα με πόση αφοσίωση εφάρμοσε ο μικρός μου κάποια από τα πειράματα  και τις εφαρμογές που περιλαμβάνει, όσο και για την ποιότητά του, την επιστημονική του βάση και τον άκρως ενδιαφέροντα τρόπο με τον οποίο μεταδίδει τη γνώση στα μικρά παιδιά. Σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού υλικού ενός δημοτικού σχολείου, παρά ένα εξωσχολικό βιβλίο.

Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο 


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.