“Έτοιμος;”, το βιβλίο από την Ελληνοεκδοτική που μας έμαθε κάτι σημαντικό + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Το βιβλίο “Έτοιμος;”, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, αποτελεί μια όμορφη σχολική ιστορία που διασκεδάζει και ταυτόχρονα μαθαίνει στα παιδιά τους βασικούς κανόνες προετοιμασίας για έναν ενδεχόμενο σεισμό.
Ο νεόφερτος Αχιλλέας και ο μικρός Οδυσσέας, δύο νέοι φίλοι, γνωρίζονται και χτίζουν το δεσμό τους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, ο ένας “γίγαντας” και ο άλλος μικρόσωμος, φαίνεται ότι είναι χρήσιμοι σε διαφορετικές περιστάσεις.


Ένα αναπάντεχο περιστατικό τους φέρνει αντιμέτωπους με … τον σεισμό και μέσα από αυτή τη μικρή δοκιμασία, θα μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, αλλά και ο νέος στο σχολείο Αχιλλέας, θα μάθει ό,τι του χρειάζεται για αυτό το νέο φυσικό φαινόμενο που δε γνώριζε, το σεισμό.

Μέσα από αυτή την ιστορία του Γιάννη Διακομανώλη, τα παιδιά θα μάθουν όλους τους βασικούς κανόνες που απαιτούνται ώστε να αντιδράσουν σωστά σε έναν ενδεχόμενο σεισμό. Η γνωριμία με το φυσικό φαινόμενο γίνεται με έναν τρόπο πολύ διασκεδαστικό και άκρως κατάλληλο για μικρά παιδιά, ώστε να μην αγχώνει, αλλά να περνάει αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η όμορφη εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά, δεν αφήνει ερωτηματικά, αντίθετα καθοδηγεί τον αναγνώστη στο να κατανοήσει πλήρως όση γνώση παρέχει το βιβλίο.

Στις τελευταίες σελίδες περιλαμβάνονται εργασίες, ώστε οι μικροί αναγνώστες να μάθουν ακόμη περισσότερα και να ελέγξουν τί έμαθαν από την ιστορία του Αχιλλέα και του Οδυσσέα. 
Δύο τυχεροί αναγνώστες του blog θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο σε διαγωνισμό που τρέχει στο instagram του Bliss Seeking Mom.

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.