“Γέτι η δύναμη του ακόμη”, το νέο βιβλίο της Μ.Γιώτη κυκλοφορεί από Εκδόσεις Διόπτρα

Τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας από τότε που ξεκινήσαμε να διαβάζουμε στον μεγάλο μας γιο. Το νέο της βιβλίο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, που έχει να δώσει κάτι πολύ σημαντικό σε παιδιά και γονείς που θα το διαβάσουν. Τη δυνατότητα να σκεφτούν διαφορετικά.

Από το οπισθόφυλλο:

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Ο Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μια λέξη…ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή η λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.Το βιβλίο αυτό ξεκινά με τη γνωστή φράση του Thomas Edison “Δεν απέτυχα. Απλώς βρήκα χίλιους τρόπους που δεν λειτουργεί μια λάμπα”, η οποία κρύβει από πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Η φιλοσοφία της ανάπτυξης είναι η κεντρική ιδέα αυτού του βιβλίου, την οποία πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αναπτύσσουμε στα παιδιά μας και φυσικά ένα καλό ανάγνωσμα, βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Γέτι, ο φανταστικός φίλος του Αγοριού, μιλώντας μέσα στη συνείδηση του παιδιού, αλλάζει τον τρόπο σκέψης του, το λεγόμενο mindset. Όταν το Αγόρι λέει “δεν μπορώ” το Γέτι λέει “δεν μπορώ ακόμη”, όταν το Αγόρι λέει “απέτυχα”, το Γέτι λέει “προσπάθησε ξανά, δοκίμασε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει”, όταν το Αγόρι δεν έχει όρεξη να πάει σχολείο, το Γέτι τον τραβάει μέχρι εκεί. Και το Αγόρι γίνεται όλο και πιο δυνατό, όλο και πιο αποφασιστικό, τα καταφέρνει σε όλο και περισσότερα πεδία, ζει μια όλο και περισσότερο ενδιαφέρουσα και γεμάτη ζωή και κυρίως νιώθει όμορφα για τον εαυτό του, είτε τα καταφέρνει είτε όχι, δημιουργεί υγιείς σχέσεις και αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με μια νοοτροπία ανάπτυξης και όχι με μια σταθερή νοοτροπία.

Η θεωρία την οποία αναπτύσσει με πολύ επιτυχημένο, κατά την άποψή μου, τρόπο η συγγραφέας, βασίζεται σε μελέτες της ψυχολόγου Carol Dweck, η οποία στο βιβλίο της Mindset: The New Psychology of Success, μιλάει για τους δύο αυτούς τύπους νοοτροπίας.Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες προς τους γονείς για να διαβάσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους προς μια νοοτροπία ανάπτυξης και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη αυτής της μικρής λεξούλας, του ακόμη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις βιβλιο-προτάσεις μας

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.