“Η κόρη του φεγγαριού”, Εκδ.Ψυχογιός

Γράφει η Γεωργία Λ.

“Η κόρη του φεγγαριού” της Νικόλ-Άννας Μανιάτη είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα που με συγκλόνισε και με καθήλωσε από τα πρώτα λεπτά, μεταφέροντάς με σε κάποιο χωριό της Πελοποννήσου την δεκαετία του 1980. 

Εκεί γεννιέται ένα όμορφο μωρό, με μαλλιά στο χρώμα του φεγγαριού που γίνονται όμως η αιτία να κινδυνέψει να πεθάνει και τελικά να χωριστεί από τη μητέρα του, πριν ακόμη προλάβει να γνωρίσει και να νιώσει το χάδι και τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς. Η μητέρα του, τη μια στιγμή βιώνει την απόλυτη ευτυχίας κρατώντας το νεογέννητο μωρό της αγκαλιά, ενώ την επόμενη στιγμή βρίσκεται μόνη και δυστυχισμένη να ψάχνει κάποιο στοιχείο, που να αποδεικνύει πως το μωρό της είναι ακόμη ζωντανό.
Το μυθιστόρημα αυτό, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, με συγκίνησε και με έκανε να σκεφτώ το ρόλο της τύχης στη ζωή μας. Είναι εντυπωσιακό, πόσο κοντά μπορεί να βρεθούμε όλοι μας, κάποια χρονική στιγμή, σε μια μεγάλη αλήθεια, που έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία της ζωής μας και την κοσμοθεωρία μας, ωστόσο από τύχη δε μαθαίνουμε ποτέ. Μπορεί μια παρεξήγηση να κάνει τους ανθρώπους να τραβήξουν μονοπάτια δύσβατα, γεμάτα εμπόδια και δυστυχία, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα της ζωής τους; Πού βρίσκουμε οι άνθρωποι τη δύναμη να συνεχίζουμε να ζούμε και να προσπαθούμε ακόμη και όταν νομίζουμε πως όλα έχουν τελειώσει;
Αυτή η ιστορία μας δείχνει πώς τα γυρίσματα της τύχης στις ζωές των ανθρώπων, παίζουν καθοριστικής σημασίας ρόλο, καθώς τη μια στιγμή έχουν τη δύναμη να μας μεταμορφώσουν σε δημιουργικά, μεγαλόψυχα και ευαίσθητα όντα, τονίζοντας το μεγαλείο και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και την άλλη στιγμή να μας μεταμορφώσουν σε ανθρωπόμορφα τέρατα. Το χρώμα του φεγγαριού πλημμυρίζει με ασημί τις ψυχές των ηρώων της ιστορίας, δίνοντας τη δύναμη να αναζητήσουν τις προσωπικές τους αλήθειες.

Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε εδώ.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμάς Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.