“Κίκη & Ζακ, η μαγεία της φιλίας”, Εκδ. Κλειδάριθμος

Όταν μεγαλώνεις τρία αγόρια, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να τους μάθεις: την τάξη.

Μέσα από το υπέροχο παιδικό βιβλίο της Marie Kondo βρήκα τον ιδανικό τρόπο να το κάνω, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν την ανάγνωση.

Η Κίκη και ο Ζακ είναι δύο καλοί φίλοι, όμως διαφέρουν πάρα πολύ. Στην Κίκη αρέσει να μαζεύει πολλά πράγματα και να τα στριμώχνει σε διάφορα σημεία του δωματίου. Ο Ζακ αντίθετα λατρεύει να τακτοποιεί.
Όταν τα πράγματα γίνουν εμπόδιο, θα μπορέσουν οι δυο τους να κάνουν χώρο γι’αυτό που τους δίνει πραγματική χαρά – τη φιλία τους; 


Το βιβλίο “Κίκη & Ζακ, Η μαγεία της φιλίας”, είναι ένα βιβλίο της γκουρού της τακτοποίησης, Marie Kondo, που απευθύνεται σε παιδιά με σκοπό να τους μάθει την αξία της τάξης.
Η συγγραφέας ειδική σε θέματα τακτοποίησης, βοηθά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μεταμορφώσουν τα σπίτια τους σε χώρους ηρεμίας και χαράς, με τη μέθοδό της KonMari.
Μέσα από αυτό το παιδικό βιβλίο και με κυρίαρχο το μήνυμά της “ό,τι σου φέρνει χαρά, κράτα το, αλλιώς πες ευχαριστώ και πέτα το”, μαθαίνει στα παιδιά την πραγματική αξία των πραγμάτων και με ποιο τρόπο μπορούν να τα αξιοποιούν ώστε να περνούν όμορφα.
Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν οδηγίες πώς να τυλίγουν ένα πουκάμισο με τη μέθοδο KonMari.


Τα παιδιά διασκέδασαν απίστευτα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου. Η  Κίκη και ο Ζακ έχουν γίνει τα πρότυπα τους, ιδιαιτέρως του μικρού μου. Θαυμάζει τη φιλία τους και την ικανότητα του Ζακ στην οργάνωση. Η όμορφη και άκρως παιδική εικονογράφηση της Salina Yoon, συνόδευσε ιδανικά την ιστορία περί απλότητας και τάξης.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.