Τα βιβλία δραστηριοτήτων που πήραμε μαζί μας στο εξοχικό – Μέρος 2ο: Εκδόσεις Μεταίχμιο


Τα βιβλία που ξετρελαίνουν τον μεγάλο μου γιο (ετών 5 & 3 μηνών) είναι αυτά των δραστηριοτήτων. Από τότε που τα ανακάλυψε έχει “κολλήσει”. Η ερώτηση “θέλεις να παίξουμε;” αντικαταστάθηκε από “θέλεις να κάνουμε δραστηριότητες;”. 

Τα βιβλία αυτά τα “περνάω από το μικροσκόπιο”. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να πιέσω το παιδί να ασχοληθεί με κάτι το οποίο δεν είναι για την ηλικία του και το οποίο μπορεί να τον καταπιέσει και να τον αγχώσει. Το γεγονός ότι διασκεδάζει και δε θυμώνει σε καμία φάση της διαδικασίας, για μένα είναι παράγοντες καθοριστικοί. Τα πράγματα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά σε κάθε ηλικιακό επίπεδο, είναι συγκεκριμένα και φυσικά κάθε παιδί καθοδηγεί το γονέα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του και τις κλίσεις του.
Διαλέγοντας λοιπόν, βιβλία για τη βιβλιοθήκη του εξοχικού, δε θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω βιβλία δραστηριοτήτων. 
Τα τρία παρακάτω βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο είναι από αυτά που έχουν δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Επιπλέον, τον έχουν ξετρελάνει. Είναι σχεδόν μία εβδομάδα από τότε που τα παραλάβαμε, και έχουμε ολοκληρώσει μεγάλο μέρος κάποιων.
Σημειώνω ότι αυτές οι δραστηριότητες γίνονται πάντα σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του γονέα, η οποία κατά τη δική μου εκτίμηση είναι βασική προκειμένου να ενθαρρύνεται το παιδί όπου πρέπει.
1) Είμαι 5 και μπορώ
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ευχάριστες δραστηριότητες, προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες κατάλληλες για την ηλικία τους  και να γνωρίσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. 


Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά των 5 ετών γνωρίζουν  τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη, τους αριθμούς (έως το 10), εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, την λεπτή κινητικότητα, κατανοούν χωροχρονικές έννοιες και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική, τα αυτοκόλλητα και το παιχνίδι.


Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.
Στην σειρά αυτή βγαίνουν και βιβλία δραστηριοτήτων για 3 και 4 ετών:
2) Μαθαίνω την ώρα


Αυτό το βιβλίο μόλις το παρέλαβα πήρα μία βαθιά ανάσα ανακούφισης, γιατί δυσκολευόμουν πολύ να βρω τρόπο να μάθω γενικά την έννοια του χρόνου στο γιο μου. Με πολύ διασκεδαστικό τρόπο τα παιδάκια 5+ ετών μαθαίνουν τα διάφορα χρονικά διαστήματα, την έννοια του χρόνου και οτιδήποτε σχετικό με αυτό (για παράδειγμα τους όρους π.μ. και μ.μ.), αλλά και τις ημέρες, την εβδομάδα, τους μήνες, τα χρόνια. Και σε αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται αυτοκόλλητα.
Μπορείς να το αγοράσεις εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.


3) Το βιβλίο των διακοπών


Αυτό είναι το αγαπημένο μας από όλα τα βιβλία δραστηριοτήτων γιατί οι δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με ταξίδια και διακοπές. 


Χάρτες, τρένα και αεροπλάνα, θάλασσες και οάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, όλα όσα σχετίζονται με τα ταξίδια δηλαδή, βοηθούν παιδάκια  4+ ετών να μάθουν παίζοντας. Ακόμα μία ευκαιρία για “ταξιδολογία”, λοιπόν.


Φυσικά και εδώ υπάρχουν όμορφα αυτοκόλλητα.
Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.

Με αυτά τα τρία υπέροχα βιβλία πιστεύουμε ότι θα περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τα απογεύματά μας στο εξοχικό!

Αυτά από εμένα..
Χρυσή 

Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin
(Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις βιβλίων στο blog)

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Το 1ο (Είμαι 3 και μπορώ) και το τελευταίο το πηραμε και εμείς και η μικρή ενθουσιάστηκε! Ειδικά το τελευταίο έχει πολύ ωραία εικονογράφηση!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.