Τα ζώα εκεί κάτω, Εκδόσεις Μικροσκόπιο


Σε μια πανέμορφη χώρα εκεί κάτω, ζουν μοναδικά ζώα στον κόσμο. Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο μας τα συστήνει ένα προς ένα.


Παλιά στη νέα Ολλανδία

(τώρα λέγεται Αυστραλία)
οι ταξιδευτές θαρρούσαν 
πως νύφες μυθικές θωρούσαν
Κοκατίλ, οι παπαγάλοι
με λοφίο στο κεφάλι


Με πολύ ευρηματικά και όμορφα στιχάκια, η συγγραφέας συστήνει κάποια ξεχωριστά και σχεδόν άγνωστα ζώα της … όμορφης χώρας εκεί κάτω (down under), της Αυστραλίας, στους μικρούς αναγνώστες και τους μαθαίνει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Ταυτόχρονα η ξεχωριστή εικονογράφηση με τα υπέροχα χρώματα και τις πρωτότυπες απεικονίσεις, συνοδεύει μοναδικά το λιτό και ενδιαφέρον κείμενο κάνοντας το βιβλίο μοναδικό και λόγω θεματολογίας, αλλά και λόγω ποιότητας.
Απολαύσαμε το βιβλίο πολύ! Ο μεγάλος μου 7 ετών, γιατί τον μάγεψε το ποιητικό ύφος και ο μικρός μου 3 ετών, γιατί απόλαυσε τη γνωριμία με όλα αυτά τα καινούρια ζωάκια, πολλά εκ των οποίων δε γνώριζε. Μεθοδολογία αφήγησης
Μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο στα πιο μικρά παιδάκια επεξηγώντας τα χαρακτηριστικά των άγνωστων αυτών ζώων, απαριθμώντας τα ξεχωριστά και συγκρίνοντας με κάποια ζώα που γνωρίζουν. Επίσης, μπορούμε να μιμηθούμε τις κινήσεις κάποιων ζώων και να παίξουμε πάνω σε αυτό – για παράδειγμα κυνηγητό πηδώντας σαν καγκουρό – ή να ζωγραφίσουμε κάποια ζώα όπως στην εικονογράφηση του βιβλίου.

Οι Εκδόσεις Μικροσκόπιο εκδίδουν βιβλία εξαιρετικών ιστοριών και πρωτοποριακού στοχασμού βασισμένες πάντα στις αρχές και στις αξίες, πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα εκδόσεων. Έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τον αναγνώστη με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεματολογίας και μοναδική επιδίωξη την προαγωγή της εκπαίδευσης και τη διάδοση της γνώσης.

Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Αυτά από εμένα
Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.