”Το πιο μακρύ ταξίδι”, Μαίρη Μαγουλά. Το μυθιστόρημα που μας ταξίδεψε στην παλιά Αθήνα.


Γράφει η Γιωργία Λ.

Στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του 1950, στην περιοχή της Πλάκας, ανάμεσα στα αρχοντικά των οδών Ανδριανού και Βουλής και στα χαμόσπιτα της οδού Ραγκαβά στα Αναφιώτικα, οι ζωές των ανθρώπων ξεκινούν ένα ταξίδι στο χρόνο.
Μας μεταφέρουν σε μια εποχή δύσκολη μα και ρομαντική, με τον ήχο της λατέρνας να γεμίζει μελωδίες την καθημερινότητα των ανθρώπων, του καστανά να ξεπουλά φωνάζοντας το ζεστό του εμπόρευμα και του λουστράκου να κουβαλά στον ώμο το κασελάκι του, παρακολουθώντας τις ζωές των περαστικών και γεμίζοντας με όνειρα και ελπίδα το μυαλό του.
Ιστορίες απλών ανθρώπων με ζωές τόσο κοινές, αλλά παράλληλα και τόσο διαφορετικές, οι οποίες μπλέκονται με τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής χαμένης στο χρόνο, αλλά συνάμα και της ανάγκης για επιβίωση θυμίζουν σε όλους πως η αγάπη μπορεί να ανθίσει, να μεγαλουργήσει και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τους ανθρώπους γεμίζοντας τον αναγνώστη με εικόνες αρώματα και μουσικές Άνοιξης.

Από το οπισθόφυλλο:

“…ξετυλίγονται οι ζωές μίας χούφτας κατοίκων:
Του Ανέστη του αμαξά που μεγαλώνει μόνος τον εγγονό του Νικόλα και είναι προσκολλημένος στον ανεκπλήρωτο πόθο του για τη γυναίκα με τη “μαρμάρινη ομορφιά”.
Του ώριμου και γοητευτικού μεγαλοαστού Ανδρέα Δροσινού, που ανακαλύπτει τον εαυτό του μα και τον ίδιο τον προορισμό του σε μία απαγορευμένη ερωτική σχέση με τη Μαρία, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.
Της Κωνσταντινουπολίτισσας συγγραφέα Φιλαρέτης Αληθινού, που, σημαδεμένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της…”

Διαβάζοντας ”Το πιο μακρύ ταξίδι” της Μαίρης Μαγουλά, ένιωσα να ταξιδεύω στην παλιά όμορφη Αθήνα. Τη γεμάτη ανθρώπους που ενώ πασχίζουν για την επιβίωση, την ίδια στιγμή αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της αρχοντιάς, της καλλιέργειας, του πνεύματος και της παιδείας. Των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τα καθημερινά τους προβλήματα και προσπαθούν με αξιοπρέπεια και ήθος να συνεχίσουν να ζουν, να ερωτεύονται, να ονειρεύονται.
Το συγκεκριμένο βιβλίο, αγγίζοντας τις πιο ρομαντικές και ευαίσθητες χορδές μου, με έκανε τα ταξιδέψω, να προβληματιστώ, να συγκινηθώ και τελικά να συνειδητοποιήσω πως παρόλο που η παράδοση έχει πάψει να είναι τόσο αυστηρή, παρόλο που ο ιπποτισμός έχει από χρόνια εκλείψει, παρόλο που οι νοσταλγοί και οι ονειροπόλοι ήδη αποχαιρετούν, το πιο μακρύ ταξίδι για όλους μας συνεχίζεται και προσαρμόζεται στην εποχή. 
Το ταξίδι μας στη ζωή.

Το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το δείτε και να το αγοράσετε εδώ.Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Bloglovin


Μέχρι το επόμενο αναγνωστικό ταξίδι σας χαιρετώ!
Γιωργία Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.