Βιβλία που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους

Όταν φτάνει η στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους, τότε ξεκινούν οι ερωτήσεις για τον εαυτό τους. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να λύσουν τις απορίες τους από ποιοτικά παιδικά βιβλία; 

Η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά τα παιδιά έχουν κάποιες βαθυστόχαστες απορίες για την ύπαρξη τους, που δυσκολεύουν τους γονείς στο να βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Πώς λειτουργεί το μυαλό τους και το σώμα τους; Πώς τα συναισθήματά τους καθορίζουν τις ενέργειες τους;

Μέσα από τα βιβλία, μπορούν τα παιδιά να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας με βιβλία που μιλούν τη γλώσσα τους και να λάβουν εύστοχες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Τα τέσσερα βιβλία που σας προτείνω εγώ είναι τα εξής πολύ αγαπημένα μας που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Να είσαι ο εαυτός σου! Πήτερ Χ. Ρέινολντς

Όλοι μας έχουμε γεννηθεί για να γίνουμε τόσα πολλά πράγματα. Όπου κι αν μας οδηγήσει το ταξίδι μας, δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Ένα βιβλίο ύμνος στην ατομικότητα, την επιμονή και την αξία του να μένεις πιστός σε αυτό που είσαι!

Συγγραφέας: Peter Reynolds

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Peter Reynolds

Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ο εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων, που με τρόπο ευχάριστο και γλώσσα κατανοητή εξηγεί στα παιδιά πώς δουλεύει ο εγκέφαλός μας και πόσα πράγματα μπορεί να κατορθώσει, πολλές φορές ταυτόχρονα.
Με ξεναγό την κουκουβάγια-καθηγήτρια, σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο ίδιο μας το μυαλό για να μάθουμε ένα σωρό πράγματα για τη μάθηση, τη μνήμη, τα συναισθήματα, την όραση, τον ύπνο, τον τρόπο που κάνουμε επιλογές και τόσα άλλα.

Συγγραφέας: Dr. Betina Ip

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Mia Nilsson

Προτείνεται για παιδιά από 6 ετών.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τί συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι πολύ σημαντικός. Πώς μπορούμε όμως να μάθουμε να προστατεύουμε τον ψυχισμό µας από µικρή ηλικία; Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται κάποιοι πρακτικοί τρόποι που θα µας βοηθήσουν να φροντίσουμε και το πνεύμα µας εκτός από το σώμα µας.

Συγγραφέας: Molly Potter

Εικονογράφηση: Sarah Jennings

Προτείνεται για παιδιά από 5 ετών.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν είναι κακό να κλαις

Δεν είναι πάντα εύκολο να δείχνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα αγόρια, τα οποία λέγεται ότι πρέπει να είναι σκληρά και να μην κλαίνε. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εκφράζουμε ανοιχτά ό,τι νιώθουμε και να μιλάμε γι’ αυτό.

Συγγραφέας: Molly Potter

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Sarah Jennings

Προτείνεται για παιδιά από 5 ετών.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 

facebook

instagram

για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.