Βιβλιο-πρόταση: Ένα αστέρι πέφτει πέφτει, Εκδ.Μεταίχμιο

“Πρέπει να ξέρεις πως όταν δίνεις χαρά, αυτή, με έναν μαγικό τρόπο, επιστρέφει σε σένα”
Αυτή και μόνο η πρόταση περιγράφει το ύφος αυτού του παιδικού παραμυθιού, ένα από τα πιο ωραία που έχουμε διαβάσει τώρα τελευταία! Το “Ένα αστέρι πέφτει πέφτει” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. 


Ένα ζεστό αυγουστιάτικο βράδυ, στην αστρογειτονιά του ουρανού, ξεκίνησε η νύχτα του μεγάλου χορού! Τα πεφταστέρια θα βγουν να συναντήσουν τις ευχές που ανεβαίνουν από τη Γη για να τις πραγματοποιήσουν! Η Λαμπιρίνα όμως, που πρώτη φορά θα βγει στη σκηνή του ουρανού, δε νιώθει καθόλου σίγουρη ότι θα τα καταφέρει. Θα πετύχει τελικά το σκοπό της να πραγματοποιήσει την ευχή του μικρού αγοριού;


Ένα παραμύθι τόσο γλυκό και περιγραφικό, εξυμνεί την αξία της ομαδικής προσπάθειας και της προσφοράς, ενώ παράλληλα ταξιδεύει τον μικρό αναγνώστη σε ένα μέρος ονειρικό, όπου τα στοιχεία της φύσης αποκτούν οντότητα και γίνονται πολύτιμοι βοηθοί της πρωταγωνίστριας Λαμπιρίνας. Επιπλέον, δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα στο παιδί, εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με τις μοναδικές περιγραφές, καθώς επίσης εξάπτει τη φαντασία του για αυτά που μπορεί να διαδραματίζονται εκεί ψηλά στην αστρογειτονιά του Ουρανού.


Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό κατά την άποψή μου παραμύθι  με υπέροχη εικονογράφηση, μέσα από την οποία η παιδική φαντασία μπορεί να παραλληλίσει την πραγματικότητα του ουρανού με αυτό που γνωρίζει. 


Περιττό να αναφερθώ στην ποιότητα της έκδοσης με το σκληρόδετο εξώφυλλο και εσώφυλλα με γυαλιστερή υφή.
Τις πρώτες σελίδες και το οπισθόφυλλο του παραμυθιού μπορείς να διαβάσεις εδώ και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.

Συγγραφέας: Τσόγκα Μαρία
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδότης: Μεταίχμιο
Ημ/νία Έκδοσης: 23/11/2017
Εξώφυλλο: Σκληρό
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 17x24cm
Hλικία: 4
ISBN:9786180310542

Αυτά από εμένα…
Χρυσή 

Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin
Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.