Βιβλιο-πρόταση: Τουλάχιστον δύο, Εκδ. Πατάκη

Το βιβλίο που τώρα τελευταία μας τράβηξε την προσοχή είναι το “Τουλάχιστον Δύο” των Εκδόσεων Πατάκη.

Αυτό το παραμύθι είναι ξεχωριστό. Αυτό τον χαρακτηρισμό διάλεξα για να το περιγράψω, γιατί πραγματικά είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι άλλο έχουμε διαβάσει. 


Οι λόγοι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το παιδικό παραμύθι είναι δύο. Η καταπληκτική εικονογράφηση της ξεχωριστής εικονογράφου Έφης Λαδά, η οποία πραγματικά απογειώνει την ιστορία και επιπλέον, η ίδια η ιστορία, η οποία είναι διαφορετική, ξεχωριστή, στην αρχή ξενίζει, αλλά μετά σε ταξιδεύει.


Το Φεγγαράκι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν καταδέχεται να κάνει παρέα με τα άλλα αστεράκια του ουρανού, όπως το συμβουλεύει η μαμά του. Κατεβαίνει στη Γη και γρήγορα αντιλαμβάνεται με φόβο τί σημαίνει μοναξιά. Μέχρι που γνωρίζει την Πυγολαμπίδα, η οποία τoν βοηθάει να επιστρέψει σπίτι του. Μαζί της νιώθει πραγματικά ασφαλής. Έτσι καταλαβαίνει ότι χρειαζόταν απλά ένα φίλο να σταθεί δίπλα του στη δυσκολία και…να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο. Αξίζει λοιπόν, να μην είναι κανείς μόνος του και μερικές φορές χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να καταφέρει κανείς κάτι.


Η αβίαστη παραδοχή ότι η φιλία είναι αναγκαία αλλά και ότι μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε υπέροχα ταξίδια, είναι αυτό που πραγματεύεται αυτό το παραμύθι της Μαρίας Παπαγιάννη.
Ο εκδοτικός οίκος το προτείνει για ηλικίες άνω των 3 ετών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδάκια προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα να γίνει κατανοητή η ιστορία, και η σειρά των γεγονότων που διαδραματίζονται, αλλά και να αξιολογηθεί η εικονογράφηση. Ωστόσο εμείς πολλές φορές έχουμε απολαύσει  ένα παραμύθι για μεγαλύτερους, οπότε θεωρώ ότι είναι στην ευχέρεια του γονιού.
Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην υψηλή ποιότητα της έκδοσης. Το παραμύθι αυτό είναι μεγάλο με σκληρόδετο εξώφυλλο και υπέροχα χρώματα.

Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Παπαγιάννη Μαρία
Εικονογράφος : Λαδά Έφη

Σελίδες: 32
Ηλικίες: 3+
Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2017
Μέγεθος: 21*29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Απόσπασμα του βιβλίου μπορείς να διαβάσεις εδώ και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.Τα φιλιά μου 

Χρυσή 

Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
BloglovinΧρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.