Χριστούγεννα: ιδέες για γονείς με μικρά παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη εποχή των μικρών παιδιών. Ο Άγιος Βασίλης, τα δώρα, ο στολισμός, όλα κάνουν την ατμόσφαιρα τόσο ξεχωριστή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία.

Όσοι γονείς έχουμε μικρά παιδιά, βιώνουμε ακόμη πιο έντονα τη γιορτή αυτή! Θέλουμε τα παιδιά μας να δημιουργήσουν αναμνήσεις μαζί μας, που θα τις κρατήσουν για όλη τους τη ζωή! Για το σκοπό αυτό μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και μάλιστα τα περισσότερα ανέξοδα και συνεπώς οικολογικά.

Στολίστε το παιδικό δωμάτιο

Οι περισσότεροι από εμάς στολίσουμε το σαλόνι μας. Ωστόσο, ένα μικρό δεντράκι, λίγα φωτάκια ή δύο τρία χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο παιδικό δωμάτιο, θα κάνουν τα παιδιά πολύ χαρούμενα!

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Μια ξενόφερτη παράδοση που κέρδισε πολλούς γονείς και παιδιά! Να ένας όμορφος τρόπος να γιορτάζουμε την καθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Είτε προτιμάτε τις λιχουδιές και τα κεράσματα, είτε τις καθημερινές δραστηριότητες, ένα είναι σίγουρο: ότι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι ένας υπέροχος τρόπος δημιουργίας αναμνήσεων με τα παιδιά μας.

Κάθε βδομάδα και μια βόλτα

Ήδη από το Νοέμβριο οι δήμοι και οι διάφοροι φορείς, ιδιωτικοί και δημόσιοι ξεκινούν τις χριστουγεννιάτικες δράσεις. Έτσι δε χρειάζεται κανείς να ξοδέψει πολλά. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές απολαμβάνουν το χρόνο με τους γονείς τους σε ένα όμορφο στολισμένο περιβάλλον ακόμη κι αν οι δραστηριότητες είναι περιορισμένες. Δώστε λοιπόν προτεραιότητα στο να βγείτε από το σπίτι αρκετές φορές, παρά να περιοριστεί σε μία ή δύο ακριβές εξόδους. Τέλος, φροντίστε να έχετε κλείσει από νωρίς εισιτήρια για τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν ώστε να μην ξεμείνετε τελευταία στιγμή.

Ζέστη σοκολάτα και ταινία

Εκ των ουκ άνευ την περίοδο των Χριστουγέννων είναι οι βραδιές ταινίας. Φτιάχνουμε ζέστη σοκολάτα με marsh mellows και βάζουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες, χουχουλιάζοντας στον καναπέ. Φυσικά το αναμμένο τζάκι συνοδεύει απίστευτα το σκηνικό.

Οικογενειακή φωτογράφηση

Ένας πολύ ξεχωριστός τρόπος να γιορτάσετε την χριστουγεννιάτικη περίοδο με την οικογένεια σας και να δημιουργήσετε αναλείωτες αναμνήσεις, είναι μια οικογενειακή φωτογράφηση. Δημιουργείστε φωτογραφίες ή ένα οικογενειακό άλμπουμ με άρωμα Χριστουγέννων. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο;

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει

5 τρόποι να ξοδέψεις λιγότερα τα Χριστούγεννα

4+1 δραστηριότητες για να νιώσουν τα παιδιά το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων

5+1 diy δώρα που μειώνουν το χριστουγεννιάτικο budget

Χρυσή - Bliss Mom
Χρυσή

Είμαι η Χρυσή, μητέρα τριών αγοριών και οικονομολόγος. Αυτό για το οποίο νοιάζομαι πιο πολύ από κάθε τι είναι η φύση. Σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά μπορείς να βρεις προτάσεις και τρόπους για μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιώσιμη καθημερινότητα με μικρά παιδιά. Καλώς ήρθες!